Adresa
Facebook Twitter Instagram Youtube

Termeni si conditii

 
Home » Suport clienti » Termeni si conditii

Articolul 1 - SCOPUL

 

Termenii si conditiile generale de vanzare se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catre Intracom Trading Company S.R.L., prin intermediul magazinului virtual http://www.bestsofa.ro catre Cumparator si pot fi modificate numai cu acordul expres scris al ambelor parti.

 

In acest document, urmatorii termeni vor insemna:

 

Cumparator: persoana fizica, firma, companie sau alta entitate juridica care emite o Comanda.

Vanzator: societate comerciala Intracom Trading Company S.R.L., avand sediul social in Dumbravita, Str. Gabriel Liiceanu, nr. 21

 

CUI : RO 16399073
Reg. Com : J35/1335/2004.

 

Bunuri si Servicii: orice proiect la cheie, echipament, material si/sau parte a acestora sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda sau privitoare in alt mod la acestea, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator Cumparatorului.

 

Comanda: Document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora.

 

Contract: Comanda confirmata de catre Vanzator prin emiterea facturii fiscale sau a bonului fiscal. Incheierea contractului are loc in momentul emiterii facturii fiscale sau a bonului fiscal si nu la lansarea comenzii sau emiterea confirmarii de primire a acestei comenzi.

 

Drepturi de proprietate intelectuala (in cele ce urmeaza DPI): toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.

 

Specificatii: toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in comanda.

 

 

 

Articolul 2 - DOCUMENTE CONTRACTUALE

 

Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul http://www.bestsofa.ro/, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile. Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:

 

  • Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare)
  • Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul)
  • Documente fiscale

 

Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptare comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail)  catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

 

 

 

Articolul 3 - VALABILITATE

 

Prezentul Contract intra in vigoare la emiterea facturii de catre Vanzator. Informarea despre emiterea facturii se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia.

 

 

 

Articolul 4 - EXTINDEREA OBLIGATIILOR VANZATORULUI

 

Vanzatorul isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Comanda si va livra Bunurile si Serviciile care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile Cumparatorului;

 

Informatiile prezentate pe site-urile vanzatorului au caracter informativ si sunt documentate sau modificate de catre Vanzator conform fiselor/site-urilor de prezentare ale Producatorilor. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante conform informatiilor primite de la Producatori, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat;

 

Comunicarea cu magazinul - se poate face prin interactiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de produse sau comunicarea prin adresele mentionate la rubrica aferenta. Vor fi excluse din site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite, fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.  

 

 

 

Articolul 5 - CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

 

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.  

 

 

 

Articolul 6 - DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA (DPI)

 

Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice (pe internet sau media), nici una dintre informarile primite de la Vanzator. De asemenea, numele site-urilor precum si insemnele grafice,  in proprietatea Intracom Trading Company S.R.L. nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al proprietarului.

 

 

 

Articolul 7 - CONFIDENTIALITATE - PUBLICITATE

 

Toate planurile, documentele si informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator Vanzatorului, incluzand fara a limita comanda, vor ramane in proprietatea Vanzatorului. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului. Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator cu privire la comanda fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

 

 

 

Articolul 8 - FACTURARE - PLATI

 

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

 

Pentru componentele achizitionate de la Intracom Trading Company S.R.L., ce alcatuiesc un sistem complet se poate opta pentru asamblarea contra cost. Pentru desigilarea produselor si asamblarea acestora este necesara achitarea in prealabil  a intregii sume. In cazul utilizarii de componente care nu sunt achizitionate de la Intracom Trading Company S.R.L., nu ne asumam responsabilitatea compatibilitatii. 

 

 

 

Articolul 9 - RISCURI SI RESPONSABILITATI

 

Livrare

 

Vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile si Serviciile prin curier catre Cumparator, sau sa le predea personal la unul din sediile sale.

 

Transport - Ambalare

 

In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora de societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza, Cumparatorului sau unui reprezentant desemnat la Cumparatorului, sau direct catre Cumparator un reprezentant desemnat al Cumparatorului. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si Serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare pe un mediu durabil (tiparit / mail sau pe site in contul Cumparatorului). Vanzatorul va efectua livrare Bunurilor si Serviciile pe teritoriul Romaniei.

 

Servicii la fata locului 

 

Vanzatorul poate asigura, la solicitarea expresa a Cumparatorului servicii constand in descarcarea, instalarea, pornirea si acceptarea livrarii. Aceste servicii vor fi negociate direct intre Vanzator si Cumparator, in ceea ce priveste pretul, conditiile de plata si conditiile de furnizare a acestora.

 

 

 

Articolul 10 - ACCEPTARE SI DREPTUL LA RENUNTARE 

 

Acceptarea va fi facuta atunci cand Bunurile si Serviciile sunt conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in Comanda. In cazul in care Cumparatorul descopera ca Produsele livrate sau Serviciile furnizate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, atunci Vanzatorul va aduce la conformitate Produsele si Serviciile in termen maxim egal cu termenul de executie al Comenzii, fara a imputa Cumparatorului eventuale costuri legate de aceste operatiuni. 

 

Vanzatorul are dreptul ca atunci cand considera ca actiunile Cumparatorului au fost cu rea intentie sa solicite daune interese catre Cumparator, in conditiile legislatiei.

 

 

 

Articolul 11 - MARFURI EXCEDENTARE

 

Orice marfuri livrate in exces fata de cantitatea prevazuta in Comanda pot fi refuzate de catre Cumparator in termen de 7 zile calendaristice de la livrare.

 

 

 

Articolul 12 - GARANTII 

 

Garantie

 

Garantiile nu afecteaza in niciun mod drepturile legale ale consumatorilor persoane fizice, asa cum sunt stabilite prin dispozitiile Legii nr. 449/2003 din 12/11/2003. Intracom Trading Company SRL se angajeaza sa garanteze conformitatea bunurilor achizitionate. Conform prevederilor legale, consumatorii (respectiv persoanele fizice sau grupul de persoane fizice constituite în asociatii, care actioneaza in scopuri din afara activitatii sale comerciale, industriale sau de productie, artizanale sau liberale), într-un termen de 2 ani de la livrarea produsului, nou si 1 an pentru produsele calitatea B (outlet) vor avea dreptul:· sa ceara repararea produsului sau inlocuirea acestuia, fara plata, intr-o perioada de timp rezonabila ce nu poate depasi 30 zile calendaristice de la data la care a fost adusa la cunostinta lipsa conformitatii, cu exceptia situatiei cand aceasta masura este imposibila (daca nu se pot asigura produse identice pentru înlocuire) sau disproportionata (daca impune costuri nerezonabile vanzatorului);  sa ceara reducerea corespunzatoare a pretului sau rezolutiunea contractului in cazul in care nu beneficiaza de repararea, inlocuirea produsului sau masurile reparatorii nu au fost luate intr-o perioada rezonabila. Rezolutiunea nu este posibila daca lipsa conformitatii este minora. Conditiile generale ale garantiei sunt descrise atat pe site-ul nostru, cat si in magazin. Conform prevederilor art. 2 pct. a din Legea nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora si ale art. 2 pct. 2 din Ordonanta nr. 21/1992 privind protectia consumatorului, prezentele conditii aferente garantiilor oferite produselor noastre se aplica NUMAI CONSUMATORILOR PERSOANE FIZICE SAU GRUPURI DE PERSOANE FIZICE care cumpara, dobandesc, utilizeaza sau consuma produse in afara activitatii lor profesionale sau comerciale. Prezenta garantie reprezinta certitudinea calitatii unui produs si se aplica oricarui produs achizitionat în Romania. Garantia oferita de Best Sofa România are ca scop: Repararea sau inlocuirea fara nici un cost suplimentar a unui produs, daca se constata o lipsa de conformitate. Nu poate fi reparat sau inlocuit. Conditii in care garantia devine inaplicabila sau nula:

 

•      Garantia nu se acorda produselor depozitate (cumparate ca si calitate B sau C) sau asamblate incorect, folosite inadecvat sau in alte scopuri, alterate sau curatate prin metode improprii sau cu substante neadecvate. Garantia nu acopera uzura normala a produsului, taieturi, incendierea, deteriorarea, furtul, decolorarea produsului sau a unor parti componente in urma expunerii la soare sau la o alta sursa puternica de caldura sau in urma contactului cu apa, vopsirea produsului de catre client, deteriorari ale produsului in urma unor calamitati, ruperea sau zgarierea produsului ca urmare a lovirii sale, defecte produse de depozitarea în conditii de umiditate, curatarea cu substante neadecvate;

•      Spargerea, zgarierea si ciobirea produselor din sticla, materiale casante, oglinda, fete usi si etajere;

•      Folosirea produsului in regim industrial, in locuri publice sau in scopuri profesionale fara acordul scris al administratorului Intracom Trading Company SRL.

•      Interventia, repararea sau modificarea produsului (debitare, gaurire, vopsire, lipirea altor repere, etc).

 

Garantia este valabila incepand cu data cumpararii produsului.

 

Durata garantiei:

 

1. Garantia generala este de 2 ani pentru produs nou si 1 an pentru produs calitatea B (outlet). Conditiile garantiei sunt stabilite tinand cont de faptul ca produsul se va uza de-a lungul anilor in conditii normale. 

2. Garantiile speciale sunt prezentate individual.

3. Garantiile speciale sunt cele valabile la momentul achizitiei produsului si sunt comunicate pe siteu-ul www.bestsofa.ro, din anul in curs.

 

Acolo unde nu se specifica altfel, durata medie de utilizare a produselor noastre coincide cu durata garantiei conventionale oferita pentru respectivele produse in situatia respectarii conditiilor de transport, manipulare, depozitare si exploatare.

 

IMPORTANT:

 

Pentru a beneficia de garantie, trebuie sa contactezi departamentul relatii cu clientii, pe adresa de e-mail. Daca observi vreun defect dupa ce ai cumparat produsul, trebuie sa faci o solicitare de inlocuire sau remediere a acestuia. In cazul in care un produs a fost schimbat din motive de garantie, acesta isi pastreaza termenii si garantia (care se vor aplica si vor curge in mod corespunzator de la data schimbarii). In cazul in care constati deteriorari (lovituri/defecte) la produsele livrate la domiciliu, trebuie sa contactezi personalul pe adresa de email, sau la numarul de telefon 0371904216.

 

 

 

Articolul 13 - TRANSFERUL PROPRIETATII

 

Proprietatea asupra Bunurilor si Serviciilor va fi transferata la momentul efectuarii platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare - semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului). 

 

In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora. Vanzatorul nu poate fi facut responsabil de continutul coletelor expediate decat daca exista in document incheiat de catre Cumparator si reprezentantul curierului care a efectuat livrarea. 

 

 

 

Articolul 14 - RESPECTAREA LEGILOR SI STANDARDELOR

 

Vanzatorul va respecta toate legile, reglementarile si ordonantele aplicabile la realizarile sale contractuale, inclusiv fara limitare la fabricarea, asamblarea, manipularea, transportul, depozitarea, ambalarea sau livrarea Bunurilor si Serviciilor si aplicabile la sanatate, securitate, mediu.

 

 

 

Articolul 15 - RASPUNDERE

 

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.

 

Promotiile sunt valabile in limita stocului disponibil.

 

Vanzatorul nu va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.

 

 

 

Articolul 16 - PRET DERIZORIU

 

Vanzatorul face toate eforturile in a furniza informatii corecte despre pretul si caracteristicile produselor. E posibil ca unele preturi sa fie eronate. In cazul inregistrarii unei comenzi cu un pret derizoriu, Vanzatorul are dreptul sa anuleze comanda Cumparatorului.

 

 

 

Articolul 17 - INCALCARE - TERMINARE

 

Daca vanzatorul nu executa obligatiile sale, inclusiv in perioada de garantie, Cumparatorul va notifica Vanzatorul asupra acestei neindepliniri. Un plan de actiune va fi validat intre Parti in termen de 15 zile de la notificare. Cumparatorul poate sa anuleze o Comanda prin e-mail, inainte ca aceasta sa fi fost livrata. In caz contrar, comanda va face obiectul returnarii bunurilor, mentionat pe site-urile Vanzatorului.

 

 

 

Articolul 18 - FORTA MAJORA 

 

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat. 

 

 

 

Articolul 19 - LEGEA APLICABILA - JURISDICTIA 

 

Prezentul contract este supus legii romane. Orice litigii nascute din interpretarea si executarea acestui contract se vor solutiona pe cale amiabila, iar in cazul in care nu se ajunge la un acord pe aceasta cale se va apela la instantele judecatoresti competente de la sediu Vanzatorului. 

 

 

 

Articolul 20 - PREVEDERI DIVERSE

 

Daca una sau mai multe prevederi sunt in conflict cu oricare cerinta legal aplicabila, numitele prevederi nu vor fi aplicate si Partile se vor stradui impreuna sa convina asupra unor noi prevederi care sa respecte spiritul prevederilor initiale. Partile in contract vor fi considerate cantractanti independenti si nici uneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama, sau in dauna celeilalte. Termenii si conditiile din acest contract inlocuiesc alte intelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre Partile amintite, referitoare la subiectul prezentului Contract si nu pot fi modificate sau schimbate decat prin intelegere scrisa semnata de ambele parti.

 

Möbelhaus | Mobileaza-ti casa cu stil!
Abonare Newsletter
Fii la curent cu ultimele noutati si promotii Mobelhaus
Intracom Trading Company S.R.L.
Calea Lugojului 2 Timisoara

Luni - Vineri: 10:00-19:00,
Sambata: 10:00-14:00

Tel : 0256 455 555
Mobil: 0784 999 991
© 2024 Mobelhaus.com - Toate drepturile rezervate
FacebookInstagramYoutube