Adresa
Facebook Twitter Instagram Youtube

Sugestii și recomandări pentru podeaua din baie

Home » Blog » Sugestii și recomandări pentru podeaua din baie

 

Atunci când vine vorba să ne alegem podeaua dintr-o încăpere, cel mai mult luăm în considerare aspectul și ce ne dorim să obținem de la camera respectivă. Funcționalitatea și caracteristicile materialelor din care este confecționată podeaua, de multe ori vin pe locul doi. Cu toate acestea, când vine vorba de amenajarea unei băi, lucrurile se schimbă. Având în vedere faptul că baia este locul în care există cea mai multă umiditate și cantitate de apă, trebuie să luăm deciziile având în vedere acest aspect. Umiditatea va deteriora în scurt timp materialul greșit ales și vei fi pus în situația în care va trebui să îl înlocuiești.

Dacă umiditatea ar fi singurul factor de care am ține cont atunci când am alege podeaua din baie, atunci plăcile ceramice ar fi mereu răspunsul potrivit. Dar există mai multe aspecte pe care trebuie să le ai în vedere precum calitatea, durabilitatea, aspectul, ușurința cu care poate fi montată podeaua și, de cele mai multe ori, prețul. Partea bună este că există destul de multe opțiuni atractive din care poți alege, astfel încât să nu renunți nici la designul sau la aspectul pe care dorești să-l obții.

 

 

Plăcile ceramice din porțelan

 

Plăcile din porțelan sunt cea mai bună alegere atunci când vine vorba despre podeaua din baie. Tocmai din acest motiv sunt și cele mai des întâlnite, întrucât arată bine, sunt rezistente la apă, accesibile ca preț și, la fel ca piatra, te ajută să obții un aspect bogat, rezistent și să adaugi textură. Porțelanul face partea din familia generală a ceramicelor, iar diferența este dată de către rata de absorbție care este de 0,5 % sau mai puțin.

Un aspect pozitiv al plăcilor ceramice este versatilitatea si numărul foarte mare de opțiuni din care poți alege, astfel poți obține podeaua pe care ți-o dorești. Poți găsi plăci care imită aspectul lemnului sau al pietrei, și, de asemenea, în diverse forme și dimensiuni; de la formă de pătrat, la dreptunghi sau hexagon. Iar cea mai bună parte este faptul că se curăță foarte ușor și sunt rezistente chiar și la cantități foarte mari de apă.

 

 

Podeaua din vinil

 

Cu un aspect plăcut și extrem de practică, podeaua din vinil este o alegere foarte populară de mult timp datorită rezistenței sale la apă și a ușurinței cu care poate fi montată. O poți monta chiar și tu în baie, fără a apela la profesioniști. De asemenea, având în vedere că este o opțiune pentru care foarte multă lume optează, este disponibilă în sute de modele si culori, astfel fiind ușor să găsești ceva care să fie pe gustul tău. Vinilul este un material rezistent la apă, fiind alegerea perfectă pentru băile în care podeaua intră des în contact cu apa în cantități mai mari. Un alt aspect pozitiv al acestui tip de podea este costul accesibil pe care îl are, ceea ce înseamnă că vei găsi ceva care să se încadreze în bugetul tău și care este ușor de înlocuit în eventualitatea în care se deteriorează.

 

 

Piatra naturală

 

Piatra naturală este o alegere excelentă pentru podeaua din baie, dar, din păcate, este și destul de scumpă, ceea ce o face să fie mai puțin accesibilă. Dacă, cu toate acestea, vrei să o folosești în baie, atunci să ai în vedere faptul că este un material dur și foarte plăcut din punct de vedere estetic. Marmura, granitul sau alte tipuri de piatră naturală sunt materiale rezistente, care te vor proteja de problemele cauzate de umezeală. Un aspect negativ este că, fiind un material dur, poate fi destul de rece și de alunecos. Există, totuși, soluții care pot rezolva aceste probleme. Instalează  încălzire în podele, iar pentru a preveni accidentele în baie, optează pentru piatră natural texturată.

Există foarte multe beneficii atunci când vine vorba de piatra naturală pentru că este un material organic, care va rezista foarte bine în timp și care nu se va deteriora din cauza umezelii. Singurele aspecte negative, așa cum am menționat, sunt atât costul foarte mare, fiind cea mai scumpă opțiune de podea de pe piață, cât și montarea acesteia, care este un proces dificil și costisitor.

 

 

Parchetul laminat

 

Surprinzător, parchetul laminat este o alegere mult mai bună în baie decât lemnul brut și poate fi utilizat dacă iei niște măsuri de precauție pentru a-l proteja de umezeală. Ai grijă ca plăcile de parchet să fie foarte bine lipite între ele pentru ca apa să nu pătrundă în interior, în caz contrar acesta se va deteriora. Încearcă, de asemenea, să îl protejezi cât de mult se poate. Este ușor de curățat, însă pentru că are la bază lemn, atunci când va intra în contact cu cantități mari de apă se va umfla și va prinde bule de aer. Parchetul laminat, spre deosebire de lemnul masiv, nu poate fi reparat, ceea ce înseamnă că atunci când se va deteriora singura soluție va fi să înlocuiești parchetul cu totul. Utilizează-l în zonele din baie în care nu există riscul de a intra în contact cu prea multă apă, iar în zona în care este cada sau cabina de duș folosește una dintre variantele rezistente la apă amintite mai sus.

 

 

Tipuri de podele pe care să le eviți în baie

 

Mocheta

 

Din cauza faptului că mocheta reține pentru foarte mult timp apa și se usucă destul de greu, este o opțiune de podea de care trebuie să te ferești pentru că se va deteriora în relativ scurt timp. Însă, dacă tot îți dorești să o folosești, atunci opteaza pentru variante care nu sunt organice, precum nailonul.

 

Lemnul masiv

 

Cu excepția stratului de la suprafață, lemnul masiv nu are nicio protecția împotriva umezelii, însemând că și cea mai mică cantitate de apă care va pătrude în interior, va reuși să deterioreze podeaua. Și, deși este o opțiune un pic mai bună decât mocheta, tot este un material pe care nu este recomandat să îl folosești în baie. Cu toate acestea, dacă îți dorești neapărat să îl utilizezi, atunci trebuie să te asiguri că nu exista absolut deloc spațiu între plăci, iar montarea trebuie obligatoriu făcută de un specialist.

 


Möbelhaus | Mobileaza-ti casa cu stil!
Abonare Newsletter
Fii la curent cu ultimele noutati si promotii Mobelhaus
Intracom Trading Company S.R.L.
Calea Lugojului 2 Timisoara

Luni - Vineri: 10:00-19:00,
Sambata: 10:00-14:00

Tel : 0256 455 555
Mobil: 0784 999 991
© 2024 Mobelhaus.com - Toate drepturile rezervate
FacebookInstagramYoutube