Adresa
Facebook Twitter Instagram Youtube

Mobilierul din nuiele împletite. Tot ce trebuie să știi despre el

Home » Blog » Mobilierul din nuiele împletite. Tot ce trebuie să știi despre el

 

 

 

Probabil ai avut în trecut sau ai fost într-o locuință în care ai găsit mobilier confecționat din nuiele împletite. Era un stil foarte popular pentru care multe persoane optau, în special pentru terasa curții interioare sau pentru balcon. Acest tip de mobilier se găsea mai peste tot, indiferent că era confecționat din materiale sintetice sau naturale.

Deși în prezent și-a mai pierdut din popularitate, oamenii încă aleg să folosească acest tip de mobilier în amenajarea casei, întrucât te ajută să obții un design rustic sau tradițional. Dacă ești una dintre acele persoane, dar încă nu ești hotărâtă, am adunat pentru tine informații despre mobila din nuiele împletite, în funcție de locul în care dorești să o amplasezi, modul în care a fost construită, cât și sfaturi despre îngrijirea acesteia, pentru a te ajuta să iei o decizie.

 

 

Mobilierul din nuiele împletite de interior vs. cel de exterior

 

 

 

Mulți producători de mobilă aleg să folosească vinil sintetic și rășină în confecționarea pieselor de mobilier folosite în exterior, întrucât piesa va fi supusă unor condiții mai dure. Aceasta trebuie să reziste în fața schimbărilor de temperatură, expunerea la surse de lumină și căldură precum soarele, umezeală etc. Tocmai din acest motiv, de cele mai multe ori, vei întânli materiale naturale și organice doar la piesele de mobilă folosite în interior, deoarece acestea vor fi așezate într-un mediu mai blând, care va feri mobilierul de deteriorare.

 

 

Procesul de confecționare

 

 

 

Când vorbim despre modul în care piesele din nuiele împletite sunt confecționate, fie că este vorba de materiale sintetice, fie materiale naturale, procesul este similar. De aceea, indiferent de tipul de material, mobilierul va avea acel aspect de împletitură care te atrage și pe care dorești să-l folosești în amenajarea locuinței tale.

Opțiunile sunt destul de vaste, tocmai din acest motiv vei găsi cu certitudine piese care să ți se potrivească, indiferent de cerințele tale. Mobilierul din nuiele împletite vine în diverse culori, nuanțe, stiluri de design sau modele de împletituri, care te vor ajuta să obții un aspect rustic, tradițional sau chiar și modern. Orice look ai avea în minte, vei reuși să găsești piesa potrivită care să-l întregească.

 

 

Materialul folosit pentru mobilierul din nuiele împletite

 

 

 

Așa cum aminteam mai sus, materialele variază în funcție de locul în care alegi să folosești piesa de mobilier, dar și de alte caracteristici. În ceea ce privește materialul organic, cel mai des vei întâlni patru tipuri, și anume palmier, trestie, salcie sau bambus. Dacă vorbim despre mobila de interior, atunci, cel mai probabil, aceasta va fi confecționată din palmier, întrucât este un material subțire și ușor de modelat.

Cu toate acestea, mobila confecționată din aceste materiale organice nu trebuie să fie folosită decât în interior, întrucât umezeala și soarele în exces pot provoca deteriorări materialului și aspectului acesteia. Astfel, într-un timp relativ scurt, piesa își va pierde funcționalitatea și va fi nevoie să o înlocuiești. Dacă dorești să o folosești în exterior, atunci optează pentru materiale sintetice pentru că, spre deosebire de mobila de interior, aceasta este confecționată din fibre rezistente, iar cadrul va fi, cel mai probabil, făcut din aluminiu. Aluminiul, vinilul sintetic și răchita vor menține aspectul intact, ceea ce înseamnă că vor rezista foarte bine în condiții de umezeală sau în fața razelor soarelui.

 

 

Întreținerea mobilierului din nuiele împletite

 

 

 

Chiar dacă piesele de mobilier destinate folosirii exterioare sunt confecționate din materiale mai rezistente, nu înseamnă că nu trebuie să aloci regulat timp pentru îngrijirea acestora. Trebuie să ai grijă ca acestea să fie mențiunute uscate în permanență, în caz contrar, riști să le scurtezi considerabil perioada de viață. Dacă piesele sunt expuse la o cantitate mai mare de apă, atunci șterge-le cu o cârpă uscată. De asemenea, încearcă să le ferești pe cât de mult posibil de soare, întrucât există riscul ca nuielele să se desprindă sau să facă așchii. Încearcă să amplasezi mobilierul în zone ferite de umezeală și soare sau să așezi o umbrelă de exterior deasupra lor

De asemenea, poți aspira regulat mobila, căci va avea tendința să atragă și să mențină praful în împletituri. Pentru a-i reda aspectul inițial, mai poți aplica din când în când un strat de lac pentru un luciu frumos.

 

 


Möbelhaus | Mobileaza-ti casa cu stil!
Abonare Newsletter
Fii la curent cu ultimele noutati si promotii Mobelhaus
Intracom Trading Company S.R.L.
Calea Lugojului 2 Timisoara

Luni - Vineri: 10:00-19:00,
Sambata: 10:00-14:00

Tel : 0256 455 555
Mobil: 0784 999 991
© 2024 Mobelhaus.com - Toate drepturile rezervate
FacebookInstagramYoutube