Adresa
Facebook Twitter Instagram Youtube

Idei pentru amenajarea unui dormitor minimalist

Home » Blog » Idei pentru amenajarea unui dormitor minimalist

 

Minimalismul este o alegere foarte populara cand vine vorba de design interior. Din ce in ce mai multi oameni opteaza catre acest stil pentru ca imbina modernul cu eleganta, se concentreaza pe  simplitate si confera un aspect luminos si incapator, chiar si in spatii de dimensiuni reduse. Daca doresti sa incepi amenajarea dormitorului minimalist pe care adesea l-ai vazut in reviste si de care te-ai indragostit pe loc, atunci foloseste sugestiile noastre pentru a obtine rezultatele pe care ti le doresti:  

 

 

1. Scapa de ceea ce nu ai nevoie

 


DORMITOR SEATTLE

 

 

 

Cand incepi procesul de amenajare, inlaturarea elementelor care nu sunt necesare este primul pas. Renunta la tot ceea ce inseamna decoratiuni inutile: decoratiuni mici, dar numeroase, fotografii sau tablouri, daca ai prea multe si orice altceva ce simti ca incarca dormitorul si nu s-ar potrivi cu noul stil pe care il abordezi. Lasa doar ceea ce vrei neaparat sa pastrezi si incepe amenajarea de aici.

 

 

 

 

2. Aminteste-ti ca si minimalismul inseamna caldura

 

Pat Ines
PAT INES

 

 

 

Minimalismul nu inseamna incaperi ce ne transmit raceala, distanta, ci inseamna simplificarea a tot ceea ce te inconjoara si, prin urmare, a vietii, in sine. Din acest motiv, atunci cand amenajezi folosind acest stil, nu te duce in cealalta extrema, in care sa amenajezi o camera ce pare si se simte ca fiind goala. Nu este necesar sa sacrifici caldura sau confortul pe care  un dormitor trebuie sa le ofere pentru ca este, pana la urma, locul in care ne odihnim si vrem sa ne refugiem. Pastreaza elementele care ii ofera camerei viata si, mai ales, care vorbesc pentru tine, care sunt o reflectie a personalitatii tale, fara a aglomera domitorul.

 

 

 

 

3. Alege o tablie de pat simpla

 

 

Patul Berlin
PAT BERLIN

 

 

 

Alegerea unui pat cu o tablie simpla va face toata diferenta din lume atunci cand ne referim la un dormitor minimalist, intrucat, patul este piesa de mobilier cheie pe care se pune accentul si care va determina atmosfera intregii camere. Un cadru metalic sau un pat cu platforma sunt optiuni excelente pentru un pat minimalist si vor servi drept un punct de referinta pentru restul camerei.

 

 

 

 

4. Cumpara asternuturi in tonuri neutre

 

 

Patul Celine
PAT CELINE

 

 

 

Asternuturile in tonuri neutre precum bej, gri pal sau alb crema sunt o modalitate perfecta pentru a obtine sentimentul minimalist in dormitor. Folosind multe culori si mai ales culori intense, te vei indeparta de aspectul pe care doresti sa-l obtii intr-o camera minimalista. Poti folosi culorile in alte zone care se vor potrivi mai bine cu acest stil.

 

 

 

 

5. Lasa lumina naturala sa patrunda cat mai mult

 

 

Patul Caya
PAT CAYA

 

 

 

Lumina, intr-un dormitor minimalist, este un accesoriu de sine statator. Intr-o incapere cu putine piese de mobilier, lumina poate face o diferenta semnificativa. Opteaza pentru perdele albe, aproape transparente sau daca ai posibilitatea, elimina-le complet. Astfel, te asiguri ca permiti sa fie suficienta cantitate de lumina pentru a obtine un aspect simplu, modern si totodata minimalist.

 

 

 

 

6. Adauga o singura pictura sau tablou

 

 

Patul Azurro Velvet
PAT AZURRO VELVET

 

 

Ideea ca trebuie sa acoperim fiecare parte goala a peretelui cu decoratiuni precum picturi si fotografii pentru a completa camera nu este in concordanta cu un stil minimalist. Adauga deasupra patului un singur tablou care iti place, fara a mai suplimenta cu alte elemente decorative. Nu doar patul este o zona de accent, ci si ce se afla deasupra lui.

 

 

 

 


Möbelhaus | Mobileaza-ti casa cu stil!
Abonare Newsletter
Fii la curent cu ultimele noutati si promotii Mobelhaus
Intracom Trading Company S.R.L.
Calea Lugojului 2 Timisoara

Luni - Vineri: 10:00-19:00,
Sambata: 10:00-14:00

Tel : 0256 455 555
Mobil: 0784 999 991
© 2024 Mobelhaus.com - Toate drepturile rezervate
FacebookInstagramYoutube