Adresa
Facebook Twitter Instagram Youtube

Idei pentru amenajare: Cum să folosești mobilierul de accent

Home » Blog » Idei pentru amenajare: Cum să folosești mobilierul de accent

 

 

Mobilierul de accent în amenajarea interioară se referă la o piesă de mobilier care iese în evidență, fie că este vorba de modul în care este confecționată, de culoare sau de stil, și care te ajută să completezi și să întregești aspectul încăperii în care este folosită. Mobilierul de accent nu este necesar să aibă funcționalitate, întrucât foarte des vei vedea că designerii de interior vor folosi piesa doar pentru valoarea sa estetică, ceea ce o va transforma într-un element decorativ inedit. La fel ca un perete de accent, scopul acesteia este să ofere un aspect deosebit, care atrage privirile și care definește camera, însă, dacă aduce cu sine și funcționalitatea, atunci cu atât mai bine!

Există foarte multe opțiuni de mobilier de accent care ți se vor potrivi indiferent de gusturi, stiluri sau bugetul de care dispui. Cu toate acestea, doar achiziționarea acesteia nu este suficientă. Trebuie să ai grijă și la modul în care o folosești în amenajare, pentru a o scoate și mai mult în evidență, pentru a o integra în încăpere și pentru a servi scopul pentru care a fost cumpărată. Tocmai din acest motiv, îți oferim câteva sugestii prin care îi poți adăuga casei tale acel ceva extra care va face toată diferența.

 

 

Începe cu holul

 

 


CONSOLA ELISE C

 

Holul este foarte important, pentru că acesta determină tonul și stilul casei tale, tomai de aceea este locul perfect pentru a folosi mobila de accent. Dacă ai ales să-ți decorezi casa într-un stil modern, atunci o consolă care să întărească acest aspect va fi alegerea ideală. Optează pentru materiale și culori care ies foarte ușor în evidență, dar care sunt și de calitate, pentru a te asigura că te vei bucura mult timp de mobilierul tău. Pe lângă aspect, o consolă îți va oferi și funcționalitate, deoarece este locul ideal în care poți ține diverse obiecte mici, precum cheile sau elemente decorative.

 

 

Folosește măsuțe

 

 


MĂSUȚĂ FOSSIL B

 

Măsuțele sunt o modalitate perfectă pentru a adăuga accent într-o încăpere. Vei găsi foarte multe modele care ies în evidență dintr-un motiv sau altul, fie că sunt confecționate dintr-un material deosebit, că au un imprimeu care te atrage sau au culori puternice. Opțiunile sunt nelimitate, dar să ai mereu în vedere că trebuie să alegi masa în funcție de capacitatea sa de a servi drept mobilă de accent. Trebuie să aibă un aspect deosebit și atractiv. Iar partea cea mai bună este faptul că sunt elemente funcționale, dar și versatile, căci le poți folosi atât în living, cât și în dormitor.

 

 

Mobilează folosind piese mari și impunătoare

 

 


COMODĂ + OGLINDĂ ZEUS

 

Piesele de mobilier de dimensiuni mari sunt cele mai ușor de folosit drept mobilă de accent, întrucât sunt impunătoare și atrag atenția de la sine. Tocmai de aceea poți profita de acest aspect alegând o piesă care să accentueze și mai mult încăperea. Dacă, spre exemplu, ai un living în nuanțe neutre, atunci optează pentru o culoare mai veselă și mai îndrăzneață, care va capta atenția în momentul în care intri în camera respectivă. Dacă, în schimb, ai folosit deja suficiente culori vii, atunci optează pentru o nuanță neutră sau pastelată precum un verde oliv, care în continuare va atrage atenția, dar într-un mod mai discret. Orice piesă se poate transforma în mobilă de accent, atâta timp cât se diferențiază de restul mobilierului.

 

Folosește un fotoliu cu design deosebit

 

 


FOTOLIU HAWK

 

Vei observa faptul că fotoliile sunt o alegere foarte des întâlnită în ceea ce privește mobila de accent. Dacă îți dorești să faci același lucru, atunci orientează-te către modele care se evidențiază printr-o culoare care atrage atenția , un stil de design aparte sau o textură deosebită. Iar dacă îți dorești să accentuezi contrastul între acesta și restul pieselor de mobilier, atunci poți folosi un fotoliu cu un design într-un stil diferit față de restul pieselor din încăpere. Spre exemplu, dacă ai un living contemporan, adaugă un fotoliu vintage sau invers, adaugă un fotoliu modern, într-un living tradițional și, cu siguranță, vei obține accentul pe care îl cauți.

 

Lasă masa de dining să atragă toată atenția

 

 


MASĂ EXTENSIBILĂ CAVALLI I

 

Masa de dining este, de asemenea, o alegere perfectă pe care o poți folosi drept piesă de accent. Tot ceea ce trebuie să faci este să alegi un model care să iasă în evidență prin culoare, design și material și, cu siguranță va atrage privirile tuturor. Optează pentru o variantă extensibilă pentru funcționalitate și alege un model deosebit, care ți se pare că s-ar intregra perfect în încăpere. Întregește-i aspectul folosind scaune în culori vii și, eventual, un covor pentru a adăuga și mai multă textură. De asemenea, nu uita de corpul de iluminat, deoarece lumina joacă un rol important în modul în care vei percepe piesele de mobilier.

 


Möbelhaus | Mobileaza-ti casa cu stil!
Abonare Newsletter
Fii la curent cu ultimele noutati si promotii Mobelhaus
Intracom Trading Company S.R.L.
Calea Lugojului 2 Timisoara

Luni - Vineri: 10:00-19:00,
Sambata: 10:00-14:00

Tel : 0256 455 555
Mobil: 0784 999 991
© 2024 Mobelhaus.com - Toate drepturile rezervate
FacebookInstagramYoutube