Adresa
Facebook Twitter Instagram Youtube

Cum să-ți amenajezi curtea

Home » Blog » Cum să-ți amenajezi curtea

 

Indiferent de dimensiune, curtea interioară este un refugiu destinat relaxării, activităților preferate și locul ideal în care să petreci timp cu prietenii și familia. O curte supraaglomerată cu piese de mobilier, un foișor de dimensiuni mult prea mari în comparație cu dimensiunea curții sau prea multe plante va avea mereu tendința să pară haotică și deloc plăcută din punct de vedere estetic. Indiferent că îți decorezi curtea de la zero sau că vrei să intri într-un proces de redecorare și reorganizare, ține cont de câteva sugestii pentru a obține curtea mult visată.

 

 

1. Elimină aglomerarea

 

 

Cel mai bun mod prin care poți începe să îți gândești curtea interioară este prin a face curățenie. Scapă de tot ceea ce nu consideri că mai este necesar sau care nu îți mai place cum arată, indiferent că este vorba de mobilă, plante, copaci sau echipamente pentru locul de joacă al copiilor dacă aceștia nu le mai folosesc. Pornind de la o curte curată vei reuși mult mai ușor să ajungi la rezultatele pe care ți le dorești și, de asemenea,  pentru a avea spațiul necesar desfășurării activităților tale preferate. Curtea are foarte mult potențial și te ajută să te bucuri de soare, de umbră, de aer curat, tocmai de aceea este important să nu o încarci prea mult, pentru a te bucura de tot ceea ce are de oferit.

 

 

2. Profită de priveliște

 

 

 

Dacă ai norocul să ai o priveliște spectaculoasă, atunci gândește curtea în jurul acesteia. Nu bloca priveliștea cu plante, copaci sau piese de mobilier, ci las-o liberă pentru a te bucura de ea de fiecare dată când iei masa afară.

 

 

3. Investește în confort

 

 

 

Nu există nimic care să te ajute să te relaxezi în curte mai mult decât o canapea de exterior foarte confortabilă. Va fi locul ideal în care să te odihnești sau în care să lenevești și să te bucuri de vremea frumoasă de afară. O canapea confortabilă te va încuraja să petreci mai mult timp afară decât, spre exemplu, niște scaune normale care se pretează doar pentru luat masa. Iar dacă spațiul îți permite, adaugă și un hamac pentru un plus de relaxare.

 

 

4. Adaugă apă

 

 

 

Cel mai bun mod de a face acest lucru este printr-o piscină în care să te răcorești în zilele toride de vară, dar, cu toate acestea, este și o investiție destul de costisitoare și care necesită mult spațiu. Daca vrei să adaugi curții tale un element acvatic, atunci ia în considerare și opțiunea unei fântâni sau a unui iaz pe care să îl umpli cu pești koi.

 

 

5. Nu uita de umbră

 

 

 

Este foarte important să nu uiți de umbră atunci când îți gândești grădina, pentru că soarele va deveni foarte deranjant la un moment dat și nu-ți vei putea petrece timpul afară. Există multe opțiuni pentru care poți opta, în funcție de bugetul tău. Poți fie adăuga umbrele sau, dacă îți dorești și ai posibilitatea, o copertină sau chiar și un foișor. Copacii, de asemenea, sunt o opțiune excelentă pentru a te proteja de soare.

 

 

6. Nu ignora peisagistica

 

 

 

 

O curte în care se pune accent pe amenajara spațiului verde va arăta întotdeauna mai bine și va reuși să iasă în evidență mai ușor. Alegerea plantelor și a copacilor potriviți va determina întreaga atmosferă a curții și va reuși să aducă natura mai aproape de tine. Secretul este să alegi plante care se vor adapta foarte ușor mediului în care sunt folosite. Dacă ai posibilitatea, apelează la ajutorul unui peisagist pentru a te asigură că vei obține cele mai bune rezultate, iar curtea ta se va transforma într-o adevărată oază de relaxare.

 

 

7. Oferă intimitate curții

 

 

 

Unul dintre cele mai mari beneficii în a avea o curte este faptul că reușești să ai intimitatea pe care nu o vei simți niciodată într-un apartament. Tocmai din acest motiv, atunci când îți amenajezi curtea, trebuie să te concentrezi pe acest aspect pentru a amplifica cât de mult se poate acest beneficiu. Adăugarea unui gard, a unui gard viu sau a plantelor astfel încât să fie deasupra nivelului ochiului sunt o modalitate prin care te vei asigura că te vei bucura de curtea ta.

 

 

8. Adaugă un loc în care poți face focul

 

 

 

Fie că optezi pentru un grătar, un loc pentru foc de tabără sau un șemineu, vei reuși să oferi căldură curții tale și vei putea să te bucuri de aerul liber chiar și în lunile mai reci. Există foarte multe opțiuni din care poți alege, indiferent de bugetul tău. Este foarte important să ai grijă, totuși, unde îl montezi pentru a evita accidentele.

 

 

9. Adaugă flori

 

 

 

Florile sunt un element decorativ care oferă farmec și culoare în orice curte. Pe lângă faptul că sunt plăcute din punct de vedere vizual datorită culorilor vibrante, vor oferi serenitate și te vor ajuta să fii mereu în comuniune cu natura. Iar, ca un bonus, unele flori, precum trandafirii, au un miros foarte plăcut de care te vei bucura de fiecare dată când vei trece pe lângă ele.

 

 

10. Alege corpurile de iluminat potrivite

 

 

 

Iluminatul exterior este un aspect extrem de important în orice curte, pentru că nimeni nu își dorește o curte în care nu va putea vedea absolut nimic pe timpul nopții. Concentrează-te asupra părților din curte în care îți petreci cel mai mult timp, precum locul în care sunt canapelele, foișorul sau piscina pentru că sunt locurile care ai nevoie să fie cel mai bine iluminate. De asemenea, să nu uiți nici de ușile de acces în casă.

 


Möbelhaus | Mobileaza-ti casa cu stil!
Abonare Newsletter
Fii la curent cu ultimele noutati si promotii Mobelhaus
Intracom Trading Company S.R.L.
Calea Lugojului 2 Timisoara

Luni - Vineri: 10:00-19:00,
Sambata: 10:00-14:00

Tel : 0256 455 555
Mobil: 0784 999 991
© 2024 Mobelhaus.com - Toate drepturile rezervate
FacebookInstagramYoutube