Adresa
Facebook Twitter Instagram Youtube

Cum aranjezi mobila într-o locuință nouă

Home » Blog » Cum aranjezi mobila într-o locuință nouă

 

 

Aranjarea mobilei poate deveni o sarcină apăsătoare, indiferent că amenajezi de la zero noua ta casă sau vrei să integrezi piesele de mobilier pe care le ai deja. Vei avea nevoie de timp și de imaginație pentru a-ți da seama cum să faci camerele să fie plăcute din punct de vedere estetic, dar și funcționale. Pregătește-te să muți mobila de mai multe ori înainte de a-ți da seama care este locul fiecărei piese, să renunți la unele lucruri și să adaugi altele noi, care se vor potrivi mai bine. Dacă ai posibilitatea, fă-ți un plan al aranjamentului mobilei înainte să te muți, astfel, procesul va fi mult mai simplu și îți vei putea face o idee despre ce mobilă trebuie înlăturată și care păstrată. De asemenea, te va scuti de efortul de a muta mobila dintr-o locuință în alta, dacă nu este cazul.

 

 

Analizează spațiul de care dispui

 

 


COLECȚIA GALA

 

Primul pas crucial în aranjarea pieselor de mobilier într-o locuință nouă este evaluarea spațiului de care dispui pentru a-ți face o idee despre cum ar trebui să arate fiecare încăpere în parte. Încearcă să analizezi dimensiunea camerei, poziția geamurilor și orice alt aspect care îți va influența decizia, astfel îți va fi mult mai ușor să atribui fiecărei piese un loc în cameră.

Înainte de a începe amenajarea propriu-zisă, plimbă-te prin fiecare cameră pentru a determina modul în care va fi folosită mobila, astfel încât camera să fie practică și funcțională fiecărui scop atribuit, dar și cu un design plăcut din punct de vedere vizual. Fiecare încăpere va avea o schemă diferită de amenajare și va necesita tipuri de mobilier diferit, tocmai de aceea este necesar să delimitezi foarte bine cum vei folosi camera.

Dacă noua ta locuință este un aprtament cu un living open space, în care bucătăria și livingul se află în aceeași cameră, atunci te poți folosi de piesele de mobilier pentru a delimita spațiul. Spatele canapelei sau insula de bucătărie servesc drept niște delimitatoare excelente pentru a evidenția unde se termină o încăpere și unde începe o alta, fără a afecta continuitatea camerei.

De asemenea, acordă atenție fiecărui element prezent în cameră pentru a stabili punctul de interes al camerei. Dacă dispui de un șemineu sau de o fereastră mare care îți oferă suficientă lumină naturală, atunci amenajează mobila în jurul acestora. Dacă nu dispui de un asemenea punct de interes, atunci va fi nevoie să creezi chiar tu unul, utilizând draperii care ies în evidență, elemente decorative de dimensiuni mari sau o piesă de mobilier într-o culoare îndrăzneață. Folosește-te de orice element, atâta timp cât creezi un punct central în jurul căruia să îmbini armonios restul elementelor.

 

 

Creează o schemă echilibrată

 

 


COLECȚIA LORA

 

Pentru a reuși să obții o încăpere decorată într-un mod echilibrat și practic, atunci există câteva reguli și trucuri pe care designerii de interior le folosesc și care te vor ajuta de fiecare dată să obții rezultatele mult dorite.

Textura va fi mereu aliatul tău, indiferent de tipul de cameră pe care-l mobilezi. Aceasta te va ajuta de fiecare dată să adaugi atât profunzime și interes camerei, cât și personalitate și individualitate. Există foarte multe moduri prin care o poți adăuga. Folosește-te, spre exemplu, de perne, covoare, draperii sau pături pentru a echilibra designul.

Culoarea și modelele sunt și ele modalități perfecte pentru a-ți evidenția gusturile și pentru a armoniza o încăpere. O culoare îndrăzneață folosită moderat va revitaliza camera și te va ajuta să stabilești mult mai ușor punctul de interes. La fel ca în cazul texturii, pernele, draperiile, covoarele sunt opțiuni bune, dar nu este nevoie să te limitezi doar la atât. Creează un perete de accent sau achiziționează o piesă de mobilier într-o culoare vie, iar casa ta va căpăta un aspect plin de viață.

Ține cont de înălțimea pieselor de mobilier și încearcă să creezi mai multe nivele în cameră. Dacă ai o piesă cu înălțime redusă, atunci echilibrează aspectul folosind un tablou mai mare pe care să-l așezi deasupra ei. Astfel vei lungi vizual atât zona respectivă, cât și încăperea în sine. Și de dimensiune trebuie să ții cont, astfel, o piesă mai mare este bine să o asociezi cu una de aceeași dimensiuni sau cu un grup de piese mai mici.

Nu este nevoie să lipești toată mobila de perete. Aceasta este o modalitate foarte bună de a oferi profunzime și interes camerei, dar și pentru a crea zone funcționale precum zona pentru birou.

 

 

Ține cont de anumite aspecte înainte de a mobila

 

 


DORMITOR MEMPHIS

 

Pentru că orice încăpere trebuie să se bucure de funcționalitate, este important să ții cont de câteva lucruri, astfel încât modul în care aranjezi mobila să fie unul practic, care îți va ușura viața. Traficul dintr-o încăpere este un aspect important, pentru că acesta va determina de cât spațiu ai nevoie în camera respectivă. În cazul unor încăperi precum livingul, în care se circulă mult, ai nevoie de cât de mult spațiu se poate pentru a nu te împiedica de obiecte. În timp ce dormitorul, fiind o zonă mai intimă și mai puțin circulată, nu necesită aceesi atenție la acest detaliu.

De asemenea, aranjează prima dată piese de mobilier mari precum canapeaua, patul, dulapul, pentru că în funcție de acestea le vei aranja pe cele mai mici cum ar fi măsuța de cafea, noptierele etc. Abia după ce ai aranjat mobilierul, poți începe să decorezi camera cu diverse elemente precum tablouri, rame, sculpturi.

În cazul livingului trebuie să ai grijă ca distanța dintre canapea și televizor să fie una comodă pentru ochi, altfel riști ca vizionarea să devină obositoare și dificilă atât pentru tine, cât și pentru cei mici.


Möbelhaus | Mobileaza-ti casa cu stil!
Abonare Newsletter
Fii la curent cu ultimele noutati si promotii Mobelhaus
Intracom Trading Company S.R.L.
Calea Lugojului 2 Timisoara

Luni - Vineri: 10:00-19:00,
Sambata: 10:00-14:00

Tel : 0256 455 555
Mobil: 0784 999 991
© 2024 Mobelhaus.com - Toate drepturile rezervate
FacebookInstagramYoutube