Adresa
Facebook Twitter Instagram Youtube

Covorul în dormitor. Sfaturi pentru a face cea mai bună alegere

Home » Blog » Covorul în dormitor. Sfaturi pentru a face cea mai bună alegere

 

 

Senzația pe care podeaua rece a dormitorului ți-o oferă dimineața este foarte neplăcută, tocmai de aceea cea mai bună soluție este achiziționarea unui covor. Acesta va fi și o modalitate perfectă de a adăuga personalitate camerei tale, oferindu-i culoare, textură și model în concordanță cu stilul de design pe care l-ai ales. Cu toate astea, înainte de a cumpăra un covor, trebuie să ai în vedere câteva aspecte pentru a te asigura că va îndeplini toate cerințele tale. Mai jos îți vom prezenta un ghid prin care tu vei reuși să alegi covorul perfect dormitorului tău.

 

 

Unde vei pune covorul?

 

 


PAT MARSILYA

 

Chiar dacă pare o întrebare simplă, trebuie să o adresezi înainte de a face o investiție pentru a te asigura că vei cumpăra dimensiunea potrivită. Un covor pătrat sau dreptunghiular este perfect dacă vrei să-l poziționezi sub pat. Dacă vrei ca acesta să încadreze și noptierele sau alt tip de mobilier pe care îl ai în fața patului, atunci trebuie să alegi dimensiunea potrivită care îți va permite să faci acest lucru. Când vine vorba de covoarele așezate sub pat ai câteva opțiuni: doar patul este sub covor, patul și noptierele se află sub covor, doar 2/3 din covor este sub pat sau doar o parte mică din pat acoperă covorul. Ultima variantă este potrivită dacă dorești să achiziționezi un covor de dimensiuni reduse pe care să îl folosești preponderent ca element decorativ, nu funcțional.

Este foarte important să te gândești dinainte la cum vrei să arate și, mai ales, unde vrei să fie pus covorul pentru a nu te trezi în situația în care nu acoperă tot ceea ce ai nevoie.

 

 

Covorul într-un dormitor mic

 

 


PAT DENVER

 

Dacă dormitorul tău are dimensiuni reduse, atunci orientează-te către un covor mare. Într-o încăpere mică poți opta pentru un covor care să acopere aproape integral suprafața podelei, dar să ai grijă să rămână podeaua liberă între covor și perete pentru un aspect plăcut.

 

 

Covorul într-un dormitor mare

 

 


PAT SOFIA

 

Un covor care va fi de dimensiuni mult prea mici în comparație cu dimensiunea dormitorului va oferi un aspect neplăcut și dezechilibrat. În acest tip de dormitor este de preferat să mergi pe varianta unui covor mai mic pe care să îl poziționezi sub pat. Cu toate acestea, dacă dorești un covor care să acopere aproape integral podeaua, atunci să ai grija să rămână un spațiu de cel putin 20-30 cm între covor și perete.

 

 

Covorul sub dulap

 

 


DULAP CU OGLINDĂ SUBITO PLUS

 

Indiferent de dimensiunea patului sau a dormitorului tău, un covor nu trebuie să fie lipit de picioarele dulapului sau de picioarele altei piese de mobilier de dimensiuni mari. Optează pentru un covor pe care îl poți băga cu totul sub dulap sau alege un covor destul de mic încât să rămână o distanță de cel puțin 15 cm între acesta și dulap.

 

 

Întreținerea covorului

 

 


DULAP CU UȘI GLISANTE LORCA

 

Chiar dacă ai poziționat covorul sub pat, colțurile acestuia se pot ridica sau mișca de la loc. Tocmai de aceea, pentru singuranța că va rămâne nemișcat, folosește o bandă dublu adezivă pentru a fixa covorul de podea.

Covoarele așezate sub greutatea unei piese de mobilier, vor căpăta urme și denivelări. Din acest motiv este important pentru a avea un covor într-o stare cât mai bună, să îi schimbi poziția din când în când pentru a înlătura urmele rezultate de presiunea greutății. Folosește cuburi de gheață pentru a-i oferi covorului tău aspectul inițial. Lasă câteva cuburi de gheață să se topească pe zona afectată, apoi piaptănă fibrele gentil cu degetele și vei vedea cum covorul tău va arăta ca nou.

 


Möbelhaus | Mobileaza-ti casa cu stil!
Abonare Newsletter
Fii la curent cu ultimele noutati si promotii Mobelhaus
Intracom Trading Company S.R.L.
Calea Lugojului 2 Timisoara

Luni - Vineri: 10:00-19:00,
Sambata: 10:00-14:00

Tel : 0256 455 555
Mobil: 0784 999 991
© 2024 Mobelhaus.com - Toate drepturile rezervate
FacebookInstagramYoutube