Adresa
Facebook Twitter Instagram Youtube

Corpurile de iluminat în dormitor. Sfaturi și sugestii

Home » Blog » Corpurile de iluminat în dormitor. Sfaturi și sugestii

 

Atunci când vine vorba despre lumina din dormitor, majoritatea deciziilor pe care le luăm, le luăm astfel încât să obținem un dormitor cât mai întunecat posibil, mai ales în primele ore ale dimineții, pentru a beneficia de un somn profund și odihnitor, fără să fim deranjați de razele soarelui. Însă dormitul nu este singurul lucru pe care îl facem în dormitor, astfel avem nevoie să ne asigurăm că am ales corpuri de iluminat potrivite pentru a ne putea desfășura restul activităților precum îmbrăcatul, relaxatul, cititul sau, dacă este cazul, statul la birou. Dormitorul este o încăpere pe care o folosim oricând în timpul zilei sau al nopții, tocmai din acest motiv am dorit să creăm un ghid cu ajutorul căruia să te asiguri că te bucuri de toată lumina naturală și artificială pentru a-ți desfășura activitățile.

 

 

Plafoniera

 

 


CADRU DE PAT LINDAU

 

Plafoniera este, cu siguranță, una dintre cele mai populare alegeri atunci când vine vorba de corpurile de iluminat folosite pentru dormitor, și nu numai. Acest corp de iluminat este montat integral în tavan și are un bec care este acoperit de un geam decorativ de protecție, confecționat din sticlă sau din plastic. Dacă ai un dormitor de dimensiune mică spre medie, atunci, probabil, plafoniera este cea mai bună soluție pentru tine. Iar partea cea mai bună este faptul că stilul de design al acestor corpuri a evoluat foarte mult în ultimii ani, mergând spre un design modern și minimalist. Așadar, nu trebuie să îți fie teamă că nu vei găsi ceva care să se potrivească perfect cu dormitorul tău contemporan. Există opțiuni pentru toate gusturile și stilurile de design, astfel vei putea alege între modele simple sau cu un aspect mai complex, fie că sunt confecționate din metal sau din platic. De asemenea, vei avea la dispoziție diverse forme. Piața este foarte largă și variată.

Plafoniera este o opțiune ideală pentru dormitoarele care au un tavan de o înălțime mai mică de 3 m, deoarece de una singura nu va avea puterea de a ilumina suficient un dormitor cu un tavan înalt. De asemenea, pentru confortul tău, optează pentru o plafonieră care are acel geam de protecție, în caz contrar, în eventualitatea în care este așezată deasupra patului, există riscul ca becul să te deranjeze foarte tare la ochi.

 

 

Lampa suspendată

 

 


PAT SARA

 

Lampa suspendată, așa cum îi spune și numele, este un corp de iluminat care atârnâ din tavan și este disponibilă în mai multe modele, în funcție de ceea ce îți dorești. Modelele variază de la stiluri mai complexe, precum cea din imagine sau mai simple. Acest corp de iluminat a devenit foarte popular în ultima vreme și este folosit, preponderent, pentru dormitoare moderne, minimaliste, pentru că reușesc să redea acel aer simplu, dar cu influențe industriale. Lampa suspendată este versatilă și cu personalitate, ceea ce înseamnă că va fi ușor de integrat în designul dormitorului și va oferi personalitate datorită capacității sale de a servi drept element decorativ.

Lampa suspendată este de preferat să fie folosită în cazul în care tavanul tău are o înălțime de peste 3 m, însă, dacă optezi pentru o lampă mai scurtă, poate fi foarte ușor folosită și într-un dormitor cu tavan mai jos. De asemenea, va arăta cel mai bine dacă o poziționezi fie deasupra patului, fie la picioarele patului, centrată spre mijlocul camerei. Însă, în funcție de modelul pe care l-ai ales și, mai ales, de dimensiunea și lungimea acestuia, te poți juca cum dorești în cameră pentru a obține lumină în punctele în care te interesează.

 

 

Candelabrul

 

 


DORMITOR ZENIT

 

Candelabrul este de departe cel mai formal corp de iluminat pe care îl poți folosi într-un dormitor sau în orice altă încăpere. Folosite în amenajarea camerelor cu design clasic, candelabrul obișnuia să fie un corp de iluminat foarte popular. Acum este folosit, însă, doar dacă îți dorești să întărești designul tradițional, să adaugi rafinament sau eleganță unei încăperi. Dacă îți dorești și tu să-l integrezi în dormitorul tău, atunci optează pentru un model care să nu aibă dimensiuni prea mari, pentru că va arăta disproporțional și va acapara mult prea mult camera. Dacă ai un dormitor cu design contemporan sau minimalist și îți dorești un candelabru, atunci optează pentru un model stilizat și modern, format din linii drepte și, eventual, confecționat din metal.

Pentru a obține exact efectul pe care ți-l dorești și pentru care este destinat un candelabru, atunci trebuie să îl folosești doar dacă ai un tavan înalt. Folosit pe un tavan mai scund, va încărca foarte tare și vei obține un aspect plăcut. De asemenea, evită să-l poziționezi direct deasupra patului. Poziționează-l, în schimb, cât mai centrat în cameră, iar dacă ai un spațiu cu fotolii sau canapea, atunci folosește-l deasupra acestuia, pentru a defini zona mai bine.

 

 

Veioza

 

 


DORMITOR OSLO EXTRA

 

În orice dormitor este nevoie să suplimentezi lumina pe care corpul de iluminat din tavan ți-o oferă. Dacă îți place să desfășori activități în pat, precum cititul, atunci cu atât mai mult o veioză așezată pe noptieră, este o necesitate. Pe lângă funcționalitate, veioza poate fi folosită și drept un element decorativ care întărește designul pe care ai ales să îl folosești în cameră, mai ales pentru că o noptieră nu trebuie să stea niciodată goală. Trebuie să aibă elemente care să se îmbine armonios.

Există extrem de multe opțiuni valabile, deci nu trebuie să-ți fie teamă că te vei trezi cu o veioză care nici nu-ți place și nici nu se potrivește cu restul camerei. Poți alege orice model și culoare dorești, atâta timp cât este în asentimentul camerei. Iar dacă ești un împătimit al cititului, atunci asigură-te că alegi un model destul de înalt încât să citești confortabil, fără ca ochii tăi să intre în contact direct cu lumina veiozei. De asemenea, asigură-te că optezi pentru un model care îți facilitează aprinderea și stingerea veiozei oricând ai nevoie, fără a fi necesar să te dai jos din pat.

Cel mai important lucru, atunci când alegi o veioză, este acela de a ține mereu cont de noptiera pe care o ai, astfel încât atât dimensiunea, cât și modelul să fie proporționale cu noptiera.

 


Möbelhaus | Mobileaza-ti casa cu stil!
Abonare Newsletter
Fii la curent cu ultimele noutati si promotii Mobelhaus
Intracom Trading Company S.R.L.
Calea Lugojului 2 Timisoara

Luni - Vineri: 10:00-19:00,
Sambata: 10:00-14:00

Tel : 0256 455 555
Mobil: 0784 999 991
© 2024 Mobelhaus.com - Toate drepturile rezervate
FacebookInstagramYoutube