Adresa
Facebook Twitter Instagram Youtube

7 plante de interior potrivite pentru animalele de companie

Home » Blog » 7 plante de interior potrivite pentru animalele de companie

 

Probabil ți-ai surprins de multe ori animalul de companie mâncând plante, indiferent că este vorba de cele decorative din interior sau de cele pe care le găsește în exterior precum iarba. Motivul din spatele acestei acțiuni nu este știut cu siguranță întrucât nu există suficiente studii să confirme una dintre următoarele variante, însă se poate să facă acest lucru din simplă plictiseală, să remedieze o deficiență nutrițională etc. Ce este clar, este că acest comportament este foarte des întâlnit printre animalele de companie, în special printre câini care au tendința să mestece și să roadă tot ce le iese în cale, mai ales în perioada de 2 luni-1 an. Din acest motiv, este necesar să ții plantele de interior departe de patrupedul tău, iar dacă acest lucru nu este posibil, atunci să te asiguri că toate plantele pe care le deții în casă sau în curtea exterioară sunt non-toxice și nu îi pot dăuna sănătății. Iată câteva plante ideale pentru locuința oricărui posesor de animale:

 

 

1. Sinningia speciosa (Gloxinia)

 

 

 

Sinningia specioasa este o plantă destul de populară și care obișnuiește să fie dăruită în special în perioada iarnă-primăvară pentru că atunci este perioada de înflorire. Disponibile în mai multe culori, de la violet la roz și până la alb, este o plantă decorativă ideală pentru a colora o locuință. De asemenea, în cazul în care este ingerată, nu va cauza nicio problemă de sănătate animalului tău de companie, fiind o alegere excelentă. Tot ce trebuie să faci este să îi asiguri suficientă umiditate și lumină indirectă pentru a te bucura de ea pe termen lung.

 

 

 

 

2. Saintpaulia (Violeta de Africa)

 

 

Violeta de Africa este una dintre cele mai populare plante de interior datorită capacității sale de a înflori chiar și în lumină mai slabă, dar mai ales, datorită afinității sale pentru același mediu pe care îl preferă și oamenii: temperatură moderată și umiditate medie. Este o alegere ideală pentru posesorii de animale de companie, deoarece nu este o plantă toxică la atingere sau ingerare.

 

 

3. Chlorophytum comosum (Voalul Miresei)

 

 

 

La fel ca Violeta de Africa și Voalul Miresei, cum este cunoscută în temeni populari, este o plantă de interior destul de populară și apreciată printre iubitorii de plante de zeci de ani. Pentru că nu dăunează animalelor de companie, va fi o plantă ideală pe care o poți folosi pentru a-ți înfrumuseța casa. Datorită combinației sale de verde cu alb și, mai ales, datorită faptului că este o plantă care „atârnă”, va fi un element decorativ versatil în orice locuință, indiferent că o vei folosi pentru interior sau pentru exterior. Tot ce trebuie să faci este să-i acorzi un minim de atenție, întrucât nu este o plantă pretențioasă și care nu este deloc greu de întreținut.

 

 

 

 

4. Dionaea muscipula (Venus Flytrap)

 

 

Cu siguranță ai văzut această plantă deosebită dacă ai fost într-o florărie în ultimii ani pentru că a început să capete o mare popularitate printre oameni, chiar dacă sunt veterani în îngrijirea plantelor sau nu au mai avut vreuna până acum. Plantele carnivore sunt un mod original și distractiv de a-ți decora casa și se vor transforma rapid în atracția principală a camerei, mai ales pentru musafiri, cei mici sau pentru animalele de companie curioase din fire. Nu trebuie să îți faci griji în privința pisicii tale dacă o surprinzi jucându-se cu Venus Flytrap pentru că nu este o plantă periculoasă pentru altcineva în afară de muștele care au fost destul de ghinioniste cât să „pice în cursă”. Oferă-i lumină puternică și ud-o regulat cu apă distilată și vei menține planta în cea mai bună condiție.

 

 

5. Nephrolepis exaltata (Feriga sabie)

 

 

 

Având un aspect care te va duce de fiecare dată la natură, Feriga sabie este o alegere des întâlnită printre iubitorii de plante. Pe lângă aspectul său deosebit, este și o plantă foarte ușor de întreținut și deloc pretențioasă, motiv pentru care, probabil, este atât de populară și preferată printre cei care doresc să își însuflețească casa. Datorită aspectului de plantă curgătoare, probabil animalul tău de companie va fi foarte tentat să se joace cu frunzele Ferigii, dar, din fericire, acestea nu sunt toxice și nu vor dăuna sănătății animalului tău de companie. Așa că data viitoare când ai mai pus ochii pe o ferigă sabie, dar nu ești sigur dacă este potrivită pentru tine și patrupedul tău, cumpăr-o fără să stai pe gânduri!

 

 

6. Calathea (Calatea)

 

 

 

Originară din America tropicală, Calatea (sau planta zebră, cum mai este denumită) este o plantă de interior perfectă pentru cei care doresc să-și orneze casa cu un exemplar cu frunze de dimensiuni mai mari. Va reuși să-i redea locuinței tale un aer tropical, să aducă natura mai aproape de tine și, de asemenea, va fi o alegere excelentă pentru tine și animalul tău de companie. Singura parte proastă în achiziționarea acestei plante este faptul că riscă să fie deteriorată de o pisică mult prea curioasă și jucăușă, în rest nu ai de ce să îți faci griji pentru că nu este o plantă toxică. Poziționeaz-o într-un loc umbros al încăperii în care dorești să o folosești, deoarece dacă este pusă în contact direct cu lumina soarelui riscă să se decoloreze și ulterior, să se usuce.

 

 

7. Orchidaceae (Orhideea)

 

 

 

Orchidaceae sau Orhideea, cum este cel mai cunoscută, este o plantă pe care dacă nu ai avut-o, cu siguranță ai văzut-o în locuința cuiva la un moment dat. Cu un aspect deosebit și firav, sunt plante extrem de populare, mai ales la noi în țară, pe care mulți împătimiți ai plantelor aleg să le folosească pentru a-și decora casa, chiar dacă sunt mai greu de întreținut pentru cei care nu au experiența sau timpul necesar îngrijirii acesteia. Disponibilă în foarte multe culori, Orhideea este o opțiune foarte bună dacă ai câine sau pisică, pentru că nu este o plantă toxică pentru oameni sau animale. Având în vedere, totuși, că este o plantă frumoasă de care îți dorești să te bucuri cât mai mult timp, este de preferat să o poziționezi într-un loc care nu este accesibil animalelor de companie.


Möbelhaus | Mobileaza-ti casa cu stil!
Abonare Newsletter
Fii la curent cu ultimele noutati si promotii Mobelhaus
Intracom Trading Company S.R.L.
Calea Lugojului 2 Timisoara

Luni - Vineri: 10:00-19:00,
Sambata: 10:00-14:00

Tel : 0256 455 555
Mobil: 0784 999 991
© 2024 Mobelhaus.com - Toate drepturile rezervate
FacebookInstagramYoutube