Adresa
Facebook Twitter Instagram Youtube

5 greșeli de amenajare care îți pun bebelușul în pericol

Home » Blog » 5 greșeli de amenajare care îți pun bebelușul în pericol

 

Multe viitoare mămici își doresc să creeze pentru copilul lor o camera plină de stil, pentru că este un capitol nou și frumos din viața lor, așa că vor ca totul să fie perfect. Cu toate acestea, în graba de a amenaja o cameră care să arate bine, există posibilitatea să uităm de funcționalitate și, ce este cel mai important, de siguranța copilului. Din acest motiv, este foarte important să te documentezi bine înainte de a începe procesul de amenajare, pentru a te asigura că bebelușul tău va avea un început frumos, dar sigur în viață. De aceea, îți vom prezenta câteva greșeli comune pe care proaspetele mămici le pot face, astfel încât să te asiguri atunci când îi amenajezi camera că totul este perfect precum copilul tău.

 

 

Nu expune copilul la chimicale periculoase

 

 

PĂTUȚ TRANSFORMABIL MASALI

 

Deși multe dintre viitoarele mămici conștientizează și au o teamă față de vaporii vopselelor, există posibilitatea să nu știi că o piesă nouă de mobilier sau un element decorativ precum covorul se poate să îți expună copilul la chimicale. Confort unor studii, mobilierul nou, covorul, salteaua, mocheta sau chiar și draperiile pot conține același amestec de substanțe volatile organice care se regăsește în vopsea. Aceste chimicale se vor evapora într-un timp relativ scurt, mai ales că produsele, înainte să fie achiziționate vor sta un timp îndelungat în depozite și vor avea timpul necesar să se aerisească. Și deși poate la început te va îngrozi gândul că există asemenea substanțe emanate de către mobilierul și elementele decorative din camera sa, expunerea copilului la aceste chimicale este foarte ușor de prevenit. Tot ce trebuie să faci este să amenajezi camera înainte de a-ți aduce bebelușul acasă pentru prima dată, pentru a te asigură că a avut timpul necesar să se aerisească. De asemenea, alege vopsea de pereți cu un miros care nu este prea puternic și ia în considerare montarea unei podele de lemn, în locul mochetei. Lasă ușile și sertarele pieselor de mobilier deschise și așteaptă ca și salteaua să se aerisească, înainte de a face pătuțul. Ține cont de aceste sfaturi și nu vei mai avea absolut nimic de care să îți faci griji legat de siguranța bebelușului și expunerea sa la substanțe dăunătoare.

 

 

Instalează draperiile corespunzător

 

 


COLECȚIA ROMANTIC BABY

 

Un alt aspect foarte important pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când amenajezi camera copilului tău este montarea draperiilor. Dacă acestea vor fi incorect instalate, atunci există riscul să se desprindă și să cadă pe acesta. Pentru a preveni lovituri serioase, în special cele la cap, asigură-te că toate draperiile și perdelele sunt fie pe șină, pentru a elimina cât de mult riscul să se desprindă și să cadă, fie că galeria este foarte bine montată și nu se va mișca de la locul ei. Îți recomandăm să eviți folosirea unei bare de perdele telescopice, încât nu va fi la fel de stabilă precum celelalte opțiuni.

 

 

Nu folosi elemente decorative periculoase

 

 


PĂTUȚ MOCHA BABY

 

Elemente decorative precum tablourile grele sunt o amenințare în camera unui bebeluș, chiar dacă sunt montate corespunzător. În locul unor tablouri cu ramă grea, optează pentru picturi pe pânză cu șasiu, pentru că vor fi mult mai ușoare în eventualitatea în care vor cădea, eliminând, astfel, riscurile unor accidentări serioase. De asemenea, niciodată nu trebuie să atârni picturi deasupra pătuțului pentru că este un loc nesigur care va expune copilul. Există suficient spațiu pe pereți pentru a-i decora.

Atunci când îi amenajezi camera și, mai ales, când alegi accesoriile, încearcă să gândești ca bebelușul tău. Cu prima ocazie când va putea, va fi energic, se va juca și va alerga peste tot prin cameră, tocmai de aceea toată camera trebuie să fie special gândită pentru el. Fețele de pernă vor putea ajunge cu lejeritate la el în gură, fața de masa va fi dată pe jos, cu tot cu ce era pe ea. Tocmai de aceea trebuie să iei în considerare că tot ce se poate întâmpla și tot ce poate face în camera sa, probabil chiar se va întâmpla.

 

 

Nu alege mobilă nesigură

 

 


COMODĂ ROMANTICA

 

În momentul în care alegi mobilierul copilului, trebuie să te asiguri că fiecare piesă este la fel de sigură pe cât este de frumoasă. Probabil te va încânta ideea să folosești un pătuț „demodat” folosit de vreo prietenă sau rudă, pentru că este frumos și te va scuti de bani. Cu toate acestea, majoritatea produselor vechi nu îndeplinesc standardele de siguranță moderne, ceea ce înseamnă că îți vei expune copilul la riscuri care pot sfârși cu lovituri severe. Atunci când vine vorba de sănătatea și de siguranța copilului tău, trebuie să te asiguri că faci tot ceea ce îți stă în putință pentru a-l proteja și pentru a avea un start frumos și sigur în viață. Există multe opțiuni de pătuțuri pe piață, dar înainte să faci o achiziție, asigură-te că este ceea ce trebuie.

 

 

Nu alege aspectul în detrimentul funcționalității

 

 


PĂTUȚ TRANSFORMABIL MASALI MOCHA

 

Indiferent de ce piesă de mobilier este vorba, întotdeauna o să existe o luptă internă între ceea ce ne place și ceea ce ne trebuie. De aceea nu va fi nimic diferit nici când vine vorba de camera bebelușului tău. Probabil îți va plăcea faptul că, spre exemplu, o culoare de draperii se va potrivi de minune cu așternuturile, însă înainte să te grăbești să le cumperi, trebuie să te asiguri că acestea vor bloca suficient lumina și îți vor proteja copilul de razele soarelui.

Înainte de a finaliza procesul de amenajare, trebuie să te gândești foarte bine dacă piesele de mobilier nu doar arată bine, dar își și îndeplinesc scopul primar și, cel mai important, dacă dormitorul bebelușului este un loc sigur în care vă veți putea începe aventura împreună.


Möbelhaus | Mobileaza-ti casa cu stil!
Abonare Newsletter
Fii la curent cu ultimele noutati si promotii Mobelhaus
Intracom Trading Company S.R.L.
Calea Lugojului 2 Timisoara

Luni - Vineri: 10:00-19:00,
Sambata: 10:00-14:00

Tel : 0256 455 555
Mobil: 0784 999 991
© 2024 Mobelhaus.com - Toate drepturile rezervate
FacebookInstagramYoutube