Un animal de companie este intotdeauna o bucurie. Iti anima casa, te copleseste cu toata iubirea neconditionata de care dispune si iti face zilele mai frumoase. Cu toate acestea, cand vine vorba de locuinta este si o provocare. Din acest motiv, inainte sa iti aduci patrupedul acasa, este bine sa iei niste masuri pentru a te asigura ca atat noul tau prieten, cat si locuinta ta vor fi in siguranta. Nu putem nega faptul ca atat cainii, cat si pisicile, in special cand sunt pui, pot deteriora mobilierul din casa fie intentionat sau nu. Din fericire, nu trebuie sa sacrifici nici aspectul casei, nici sa renunti la ideea unui animal de companie. Tine cont de aceste sfaturi pentru ca tu sa te bucuri de fiecare zi alaturi de prietenul tau blanos:
1. Achizitioneaza o canapea sau fotolii dintr-un material rezistent
Chiar daca nu-i permiti animalutului tau sa se urce pe canapea in prezenta ta, asta nu inseamna ca nu va incerca sa se urce cand nu esti acasa. Si lui ii place confortul, nu doar tie. Evita canapelele distruse sau zgariate investind intr-o canapea sau intr-un coltar dintr-un material mai rezistent si care nu se va deteriora repede din cauza murdariei sau a ghearelor. Opteaza catre o canapea din piele, din fibre sintetice sau din tapiterie fina. Vei curata mult mai usor parul de pe ele, evitand, totodata, si zgarieturile. Evita materiale precum catifeaua, matasea sau orice material sensibil si usor de deteriorat.
Coltarul Grey, spre exemplu, este o alegere excelenta daca ai un animal de companie pentru ca este acoperit cu tapiterie si are picioare metalice, pe care animalul tau nu le poate roade. De asemenea, poti configura produsul pentru un strat mai gros de material, eliminand, astfel, riscul de a avea coltarul preferat distrus.
2. Acopera canapeaua cu o patura
Daca nu vrei sa sacrifici aspectul canapelei tale preferate folosind huse special concepute pentru animale de companie, paturile sunt o solutie perfecta. Pe langa faptul ca le poti cumpara usor si nu sunt scumpe, adauga si textura incaperii, te ajuta sa modifici usor aspectul unei piese de mobilier si arata bine ca element decorativ. De asemenea, canapea ta va fi protejata de par si zgarieturi.
3. Opteaza catre piese de mobilier greu de distrus
Tu probabil vezi patul tau din lemn ca fiind un element cheie al dormitorului, dar patrupedul tau il va vedea ca pe noua sa jucarie de ros. Daca nu vrei sa ai urme de dinti pe orice inseamna lemn, atunci materiale precum metalul sau cromul vor fi cei mai buni prieteni ai tai. Ia in considerare achizitionarea unui mobilier care sa nu poata fi deteriorat usor sau care are picioare din metal, iar animalul tau se va reorienta catre altceva mai usor de ros, precum jucariile pe care i le-ai cumparat.
4. Nu cumpara covoare greu de intretinut
Stim ca asortat cu mobilierul, covorul tau alb pufos arata foarte bine, fie ca este in dormitor sau in living. Din pacate, covoarele deschise la culoare si cu fire lungi sunt un magnet pentru murdarie si par, fiind si greu de curatat. Foloseste covoare de acest tip doar in incaperi in care stii ca animalutul tau nu are acces, iar in zonele pe care le frecventeaza des foloseste covoare cu fire scurte, pe care le poti curata foarte usor. Animalele, mai ales cand sunt mici, sunt predispuse inclusiv la „accidente”, tocmai de aceea nu vei vrea sa cumperi cel mai scump covor din magazin. Orietnteaza-te catre ceva accesibil si usor de intretinut.
5. Nu lasa elementele decorative firave in locuri accesibile
Daca stii ca ai decoratiuni ce se pot deteriora sau sparge usor precum o vaza mare pe podea sau lumanari pe masa de cafea, schimba-le locul. Daca patrupedul tau va avea usor acces la ele, atunci risti sa fie distruse atunci cand se joaca sau cand exploreaza casa. Foloseste-te de rafturile inalte pentru a expune decoratiunile care iti plac si la care nu vrei sa renunti. Astfel iti vei proteja animalul de cioburi sau alte materiale care il pot rani, iar tu iti vei tine in siguranta obiectele.