Adresa
Facebook Twitter Instagram Youtube

7 plante de interior de evitat dacă ai copii sau animale de companie

Home » Blog » 7 plante de interior de evitat dacă ai copii sau animale de companie

 

Plantele de interior sunt întotdeauna o alegere inspirată, pentru că ele reușesc să însuflețească orice încăpere, să purifice aerul, toate în timp ce sunt și niște elemente decorative excelente. Mulți designeri de interior aleg să folosească în amenajarea locuințelor multe plante și ne sfătuiesc să facem la fel, mai ales atunci când ne dorim să adăugăm puțină culoare și să fim mai aproape de natură.

Există tipuri de plante de interior pentru toate gusturile, nevoile și timpul pe care îl ai la dispoziție pentru îngrijirea acestora, astfel, indiferent că ești un începător sau un împătimit, vei reuși să găsești modelul potrivit pentru tine. Cu toate acestea, atunci când ai copii sau animale de companie, trebuie să ai grijă ce plante alegi să aduci în casa ta, deoarece unele dintre ele ar putea fi toxice pentru aceștia și, astfel, îi vei pune în pericol. Din acest motiv îți vom prezenta 7 plante de interior pe care trebuie neapărat să eviți să le aduci în locuința ta sau pe care să le elimini dacă le ai deja.

 

 

1. Spathiphyllum (Crinul Păcii)

 

 

 

Planta Spathiphyllum, cunoscută drept Crinul Păcii este una dintre cele mai comune plante de interior regăsite într-o locuință. Frunzele închise la culoare, floarea albă și faptul că au nevoie de un minim necesar de îngrijire fac această plantă să fie o alegere foarte populară, mai ales în perioada primăverii. Cu toate acestea, dacă este ingerată este foarte toxică pentru oameni, câini și pisici. De fapt, toate plantele din familia crinului sunt dăunătoare pentru pisici, deci dacă ai pisică și plănuiai să aduci o astfel de plantă la tine în casă, ar fi mai bine să renunți la această idee și să te orientezi către altceva. Crinul trebuie să fie ținut într-o zonă care nu este accesibilă și este recomandat să fie adus în locuințele în care există copii mai mari și niciun animal de companie. Această plantă este periculoasă doar în eventualitatea în care este consumată, atingerea ei nu va cauza nicio problemă de sănătate.

 

2. Epipremnum aureum (Iedera diavolului)

 

 

 

Iedera diavolului este o plantă cățărătoare destul de comună și care este foarte des întânită drept plantă de interior datorită aspectului său plăcut și nevoii minime de îngrijire. Această plantă este o modalitate ideală de a-ți înfrumuseța casa și de a-i oferi puțină culoare, mai ales ca iedera se va extinde atât cât îi vei permite, lăsând un aspect foarte plăcut și natural, fără a fi prea costisitoare. Este și o plantă funcțională, întrucât te ajută la purificarea aerului, eliminând benzenul și monoxidul de carbon. Însă, chiar și așa, este o plantă pe care trebuie să o eviți în eventualitatea în care ai copii mici sau animale de companie pentru că, deși sigură la atingere, atunci când este consumată provoacă efecte precum vărsături și inflamații. Din acest motiv este bine să optezi pentru altă plantă de interior pentru a-ți aduce locuința la viață.

 

3. Cycas revoluta (Sagotier japonez)

 

 

 

Sagotierul japonez este o versiune mai mică a palmierului, fiind o plantă străveche foarte atractivă și o modalitate originală de a adăuga culoare casei tale. Structura lor unică îi face să fie un element decorativ plin de personalitate, indiferent că îi folosești înauntru sau în curtea exterioară. Cu toate acestea, au un mecanism defensiv antic și anume faptul că sunt extrem de toxici, ceea ce înseamnă că îți vor pune în pericol atât copiii, cât și animalele de companie. Atunci când este ingerată orice parte a palmierului, persoana sau animalul va experimenta vărsături sau chiar insuficiență hepatică (cedarea ficatului). De aceea, este foarte important să eviți achiziționarea acestei plante pentru a-ți proteja patrupedele și, mai ales, pe cei mici, de efectele sale dăunătoare.

 

4. Caladium (Ureche de elefant)

 

 

 

Caladium sau Urechea elefantului, cum este cunoscută în termeni populari, este o plantă plină de viață și de culori intense, ceea ce o face un element decorativ ideal în orice locuință. Te va ajuta să-ți întărești decorul și, în același timp, să menții aerul curat, devenind rapid o piesă de accent în orice încăpere. Datorită frunzelor sale catifelate și plăcute la atingere se pot transforma într-o tentație pentru copii să le atingă sau, mai rău, să le mănânce. Același lucru este valabil și pentru animalele de companie care sunt extrem de curioase și plictisite, din fire. Ingerarea acestei plante duce la vărsături, inflamații, dureri de ochi. Tocmai din acest motiv este bine să le eviți. Dacă, totuși, ai deja această plantă și nu dorești să renunți la ea, atunci așaz-o într-un loc în care nu se poate ajunge ușor, precum un raft înalt.

 

5. Euphorbia pulcherrima (Crăciunița, Floarea Crăciunului)

 

 

 

Crăciunița este una dintre cele mai des întâlnite plante de interior, fiind o alegere foarte populară printre persoanele cărora le place să aibă și să îngrijească plantele. Probabil ai regăsit-o în multe apartamente, de aceea și tu, la rândul tău, ai ales să o integrezi în locuința ta sau plănuiești să faci acest lucru. Însă, dacă ai copii mici sau animale de companie, ar fi bine să te gândești de două ori înainte de a o păstra sau a o cumpăra, pentru că va fi un real pericol pentru ei. Atunci când intri în contact cu seva Crăciuniței sau îi ingerezi frunzele, există șanse mari să întâmpini amețeli și vărsături, pielea poate deveni roșie și iritată, ceea ce înseamnă că este o plantă care trebuie neapărat evitată de către părinți și iubitorii de animale.

 

6. Hedera helix (Iedera englezească)

 

 

 

Iedera englezească are frunze mici și ascuțite, ceea ce o face un element decorativ delicat și o achiziție perfectă pentru iubitorii de plante, care își doresc să aducă natura în casă. Spre deosebire de alte tipuri de iederă, creșterea Iederii englezești poate fi mai ușor de controlat și nu va crea acel efect de „draperie”, nefiind, astfel, la fel de accesibilă copiilor sau câinilor. Această caracteristică face planta să fie mai ușor de ținut la distanță de aceștia, deoarece poate duce la apariția unor simptome precum vărsături, inflamarea gâtului, dermatite, eczeme și altele.

 

7. Cyclamen purpurascens (Ciclamen)

 

 

 

Ciclamentul este o plantă cu fruze închise și care produce flori în culori vii și îndrăznețe. Tocmai datorită florilor sale este o alegere populară printre iubitorii de plante, deoarece aduce un plus de culoare în orice încăpere și reușește să te binedispună cu frumusețea sa aparte. Însă, dacă ai animale de companie sau copii mici este bine să eviți achiziționarea acestei plante, deoarece, odată igerată, duce la vărsături și indigestie.


Möbelhaus | Mobileaza-ti casa cu stil!
Abonare Newsletter
Fii la curent cu ultimele noutati si promotii Mobelhaus
Intracom Trading Company S.R.L.
Calea Lugojului 2 Timisoara

Luni - Vineri: 10:00-19:00,
Sambata: 10:00-14:00

Tel : 0256 455 555
Mobil: 0784 999 991
© 2025 Mobelhaus.com - Toate drepturile rezervate
FacebookInstagramYoutube