Adresa
Facebook Twitter Instagram Youtube

Podea din lemn masiv in dormitor. Argumente pro si contra

Home » Blog » Podea din lemn masiv in dormitor. Argumente pro si contra

 

 

 


PAT TAPITAT MIDO

 

 

Podeaua este un aspect important pe care il avem in vedere in momentul in care amenajam un dormitor. Este prima suprafata pe care o ating picioarele dimineata si ultima, seara, inainte de culcare. Efectul pe care il ofera podeaua din dormitor este atat fizic, cat si psihologic, de aceea trebuie sa alegem cu atentie materialul acesteia. Exista multe criterii pe care le avem in minte atunci cand luam o decizie. Unele dintre ele fiind evidente, precum aspectul sau felul in care se simte materialul respectiv, dar trebuie sa luam in considerare si cat de usor se curata si durabilitatea in timp. Fiecare material are atat avantaje, cat si dezavantaje. Dupa mocheta, podeaua din lemn masiv este una dintre cele mai populare alegeri in materie de podele pentru ca nu doar ca are un aspect frumos si elegant, dar este si un material relativ calduros si de durata. Iata cateva argumente pro si contra pe care sa le ai in vedere in momentul in care iei o decizie:

 

 

Argumente pro:

  • Arata foarte bine: Lemnul masiv confera o frumusete naturala si calda dormitorului. Bineinteles ca depinde si de tipul de lemn care este folosit, dar, in general, atunci cand vedem lemn intr-o incapere ramanem cu impresia unei camere elegante si cu design deosebit.
  • Este mai calduros decat gresia sau linoleul: Desi nu este la fel de calduros sau de moale precum este mocheta, lemnul masiv este o varianta mult mai calduroasa decat gresia sau linoleul. Acesta poate fi combinat cu niste covoare in diverse dimensiuni, materiale sau texturi pentru a oferi si mai multa caldura incaperii.
  • Este un material durabil si rezistent: Lemnul masiv, cu ingrijirea necesara, poate sa reziste in timp la fel de mult cat rezista si locuinta, in sine. Cu atat mai mult daca este confectionat dintr-un lemn de calitate. Parchetul din lemn masiv nu va necesita sa fie inlocuit, decat daca doresti tu sa faci acest lucru din motive estetice.
  • Creste valoarea proprietatii: Majoritatea oamenilor, atunci cand sunt in cautarea unei locuinte, tind sa prefere lemnul masiv in detrimentul unor optiuni mai ieftine pentru ca, asa cum spuneam, este rezistent si usor de curatat, ceea ce inseamna ca va creste valoarea proprietatii in momentul in care doresti sa iti vinzi casa sau apartamentul.
  • Este non-alergenic: Lemnul masiv este usor de curatat de praf, polen sau alte particule care favorizeaza alergiile. Pentru cei care sufera de alergii, este optiunea ideala.

 

 

Argumente contra:

  • Intretinerea este cu dus si intors: Desi este usor de curatat si rezistent la pete, in momentul in care se deterioreaza, lemnul masiv este destul de dificil de reparat. De multe ori este necesar sa il inlocuiesti cu totul. De asemenea, odata la ceva timp are nevoie sa fie  lacuit pentru a-si pastra aspectul proaspat.
  • Este destul de costisitor:  O podea confectionata din lemn masiv este una dintre cele mai scumpe optiuni de podea. Bineinteles, poti opta pentru un parchet laminat confectionat din pal, dar nu va avea aceeasi rezistenta in timp si in unele cazuri, dupa cativa ani, va prinde gauri de aer si vei avea o podea ce va scartai de fiecare data cand o atingi.
  • Nu au izolare termica sau fonica: Lemnul masiv nu va izola termic incaperea in niciun fel, ba dimpotriva, podeaua va fi rece in zilele friguroase. Exista si optiunea de a investi intr-un sistem de incalzire al podelei, dar este destul de costisitor. De asemenea, spre deosebire de mocheta, nu absoarbe zgomotele externe.

 


Möbelhaus | Mobileaza-ti casa cu stil!
Abonare Newsletter
Fii la curent cu ultimele noutati si promotii Mobelhaus
Intracom Trading Company S.R.L.
Calea Lugojului 2 Timisoara

Luni - Vineri: 10:00-19:00,
Sambata: 10:00-14:00

Tel : 0256 455 555
Mobil: 0784 999 991
© 2024 Mobelhaus.com - Toate drepturile rezervate
FacebookInstagramYoutube