Adresa
Facebook Twitter Instagram Youtube

Idei pentru amenajarea unui balcon mic

Home » Blog » Idei pentru amenajarea unui balcon mic

 

 

Probabil te nemulțumește ideea unui balcon mic pentru că simți că nu ai spațiu să faci mai nimic. Dar nu este necesar să fie așa. Chiar și un balcon de dimensiuni foarte reduse poate arăta extrem de bine și poate deveni o zonă de relaxare, cu puțin efort și imaginație. Iată câteva idei pentru a profita din plin de tot spațiul pe care îl ai, astfel încât să-ți transformi balconul în locul preferat în care să stai cu prietenii la un pahar de vin în serile călduroase de vară.

 

 

1. Decorează cu modele și textură

 

 

 

Dacă vrei să muți pe balcon sentimentul de eleganță și lux pe care îl oferă interiorul casei tale, atunci textura va deveni aliantul tău. Adaugă un covor confecționat dintr-un material care va fi mai ușor de curățat, perne și pături din material de pluș, iar balconul va căpăta instant un sentiment de confort. Elementele decorative sunt mereu o soluție bună pentru a îmbunătăți aspectul, indiferent că vorbim despre decorul interior sau exterior, pentru că adaugă personalitate și sunt accesibile ca preț. Pentru un plus de confort, investește într-o canapea de exterior care să fie în concordanță cu stilul în care dorești să decorezi.

 

 

2. Adaugă lumini

 

 

 

Dacă ai căutat pe internet poze cu balcoane frumos amenajate, atunci probabil ai observat că multe dintre ele au ceva în comun, și anume ghirlandele luminoase. Există foarte multe modele din care poți alege, iar multe dintre ele nu necesită să fie băgate în priză, pentru că se vor încărca singure de la soare, fiind o soluție pentru a economisi curent. Adaugă și în balconul tău ghirlande și eventual niște lumânări pentru un aspect primitor care va oferi impresia de căldură și confort.

 

 

3. Adaugă un foc de tabără fals

 

 

Dacă îți dorești să adaugi unicitate balconului, atunci ai în vedere această opțiune inedită care va atrage cu sigurață atenția tuturor celor care îți vor vedea balconul. Este o modalitate originală și deloc scumpă pentru a oferi autenticitate. Cumpără un suport metalic pe care să amplasezi niște bușteni, apoi înfășoară-i cu o ghirlandă care are becuri foarte mici pentru a oferi impresia focului de tabără.

 

 

4. Tranformă balconul într-un loc de luat masa

 

 

 

Probabil te gândești că în niciun caz nu ai cum să tranformi balconul tău inghesuit într-un spațiu în care poți lua masa afară, dar te înșeli. Dacă balconul tău are o priveliște frumoasă pe care îți dorești să o admiri, atunci poți amplasa o masa lungă, dar îngustă în genul celor de bar, care se întinde pe toată suprafața balustradei exterioare. Astfel, tu și încă alte 3-4 persoane puteți servi masa confortabil în timp ce vă veți bucura de priveliște. Dacă nu dorești să faci această investiție, atunci chiar și o masă micuță va fi suficientă.

 

 

5. Adaugă o grădină falsă

 

 

 

Dacă ești genul de persoană căreia îi place la nebunie aspectul natural și plin de viață pe care plantele îl oferă, dar nu îți dorești sau nu ai timpul necesar să ai grijă de ele, atunci poți opta oricând pentru o grădină din plante artificiale. Partea cea mai bună este că plantele artificiale de calitate arată destul de realist încât musafirii tăi probabil nici nu își vor da seama de faptul că sunt false. Ai foarte multe opțiuni din care poți alege, de la plante agățătoare, la copaci micuți, pentru a-i oferi balconului aspectul natural pe care îl cauți.

Cu toate acestea, dacă ești un mare iubitor al plantelor naturale și ai experiență cu întreținerea acestora, atunci cu atât mai mult profită de balconul tău!

 

 

6. Adaugă lumânări tip felinar

 

 

Pe lângă faptul că vor oferi un aspect clasic balconului, lumânările de tip felinar sunt o opțiune ideală pentru balcoanele deschise, pentru că vor fi protejate de vânt. Indiferent că le folosești drept elemente decorative  pe măsuța de cafea sau le vei suspenda, vor fi mereu o alegere bună pentru a oferi eleganță balconului.

 

 

7. Amplasează un hamac

 

 

Nimic nu inspiră relaxare mai mult decât un hamac. Este modalitatea ideală să aduci sentimentul de vacanță la tine acasă. Nu este scump, este foarte ușor de montat și există multe modele și culori din care poți alege. Dacă optezi pentru unul portabil, atunci îl poți lua cu tine oriunde ai posibilitatea să îl agăți. Este ideal pentru a-ți bea cafeaua dimineața, pentru a citi o carte sau pentru a lenevi în sâmbetele de vară. Se va transforma rapid într-o investiție care merită toți banii.

 

 

8. Protejează-te de soare

 

 

Zilele însorite de vară sunt ideale pentru relaxare și pentru a leveni, dar, cu toate acestea, soarele puternic poate deveni rapid foarte deranjant. Cea mai bună soluție este montarea unei copertine ce se rulează, astfel vei reuși să acoperi integral suprafața balconului, însă, dacă nu dorești să faci această investiție, atunci optează pentru niște umbrele de soare de dimensiuni mari. Vor reuși să te protejeze pentru ca tu să te bucuri într-un mod confortabil de timpul petrecut pe balcon.

 

 

9. Adu natura mai aproape cu gazonul fals

 

 

Dacă vrei să imiți cât de mult se poate sentimentul zilelor petrecute în natură, atunci ia în considerare gazonul fals pe balcon. Adaugă pe lângă niște plante și vei avea colțul tău de pădure chiar la tine acasă. Iar partea cea mai bună este că gazonul fals este destul de rezistent la vreme.

 

 

10. Folosește perne pe care poți sta jos

 

 

Dacă suprafața balconului tău nu îți permite să adaugi o canapea de exterior, dar, cu toate acestea, îți dorești să stai confortabil, atunci optează pentru perne confecționate din materiale special create pentru exterior. Vor fi rezistente la vreme și foarte ușor de curățat, întrucât le poți spăla chiar și în mașina de spălat rufe. Joacă-te cu texturile si modelele pentru a obține un balcon colorat și foarte confortabil.

 

 

11. Adaugă perdele

 

 

Oferă-i balconului tău intimitate și, totodată, stil, achiziționând niște perdele pe care le poți monta pe laterale. Pe lângă funcționalitate, te vor ajută și să obții un aspect elegant, sofisticat, care va întări sentimentul de confort din balcon.

 

 

 


Möbelhaus | Mobileaza-ti casa cu stil!
Abonare Newsletter
Fii la curent cu ultimele noutati si promotii Mobelhaus
Intracom Trading Company S.R.L.
Calea Lugojului 2 Timisoara

Luni - Vineri: 10:00-19:00,
Sambata: 10:00-14:00

Tel : 0256 455 555
Mobil: 0784 999 991
© 2024 Mobelhaus.com - Toate drepturile rezervate
FacebookInstagramYoutube