Adresa
Facebook Twitter Instagram Youtube

Cum decorezi dormitorul conform sugestiilor designerilor de interior

Home » Blog » Cum decorezi dormitorul conform sugestiilor designerilor de interior

 

Oricât de mult simț estetic am avea, este foarte ușor să facem greșeli de amenajare sau să nu decorăm la fel cum ar face un profesionist în acest domeniu. Cu toate acestea, citind articole de specialitate și ținând cont de sfaturile și sugestiile designerilor ne putem transforma locuința într-o operă de artă pe care adesea o admirăm doar în poze. Din acest motiv, am strâns pentru tine mai multe sfaturi și idei ale designerilor pentru a te ajuta să-ți amenajezi dormitorul, astfel încât să reușești să obții pe cont propriu rezultate spectaculoase.

 

 

Culoarea joacă un rol foarte important

 

 


DORMITOR BOSTON EXTRA

 

Culoarea este un aspect extrem de important în amenajarea oricărei încăperi, deoarece aceasta are rolul de a determina atmosfera și tonul camerei. De aceea trebuie să alegi o culoare care să reflecte sentimentele pe care dorești să le transmiți. Din acest motiv, designerii de interior încep amenajarea dormitorului prin alegerea schemei cromatice.

Nu trebuie să îți fie teamă de culorile puternice, pentru că acestea oferă foarte multă personalitate și viață dormitorului. Culorile închise sunt o alegere bună chiar și în dormitoarele de dimensiuni mai reduse, pentru că te ajută să obții o încăpere cu o atmosferă mai serenă, spre deosebire de culorile aprinse. Poți folosi culori în nuanțe mai blânde pentru pereți sau covoare, precum albastru pal, roz pudrat sau gri deschis. Cât despre culorile închise, albastrul clasic, violet prună și verdele sunt opțiuni excelente. Dacă, cu toate acestea, preferi niște culori care să nu iasă atât de mult în evidență, te poți orienta către culori în tonuri neutre și să vopsești tavanul într-o culoare mai puternică.

În eventualitatea în care nu dorești să schimbi culoarea pereților în tot dormitorul, atunci un perete de accent este o modalitate eficientă de a adăuga culoare, indiferent că îl vopsești sau că folosești un tapet cu un model care îți place. Sau, și mai ușor, poți adăuga culoare în dormitor schimbând o piesă de mobilier cu una într-o culoare puternică.

 

 

Acordă importanță iluminării

 

 


PAT TAPIȚAT TERASSO PROMO

 

Atunci când vine vorba de iluminarea dormitorului, multe persoane fac greșeala de a nu oferi destul importanță acestui aspect, ceea ce este extrem de greșit, așa cum designerii de interior sugerează. Atât modul în care cade lumina în cameră, cât și corpurile de iluminat trebuie, la fel ca o piesă de mobilier, gândite și alese cu grijă. În locul corpurilor de iluminat clasice din tavan, optează pentru un candelabru sau pentru o formă mai deosebită, dacă dormitorul este decorat în stil modern. De asemenea, și veiozele sunt niște elemente decorative foarte bune, reușind să completeze aspectul camerei.

 

 

Adaugă mereu textură

 

 


PAT SPACE

 

Textura, așa cum am menționat în multe articole, este extrem de importantă. Din acest motiv, designerii de interior ne atrag atenția, indiferent despre ce cameră este vorba, să ne asigurăm întotdeauna că am adăugat suficientă textură pentru a reda o atmosferă confortabilă. În dormitor, textura reușește să ofere un sentimente de comoditate și, de multe ori, inclusiv de opulență și bun gust. Dacă îți dorești ca dormitorul tău să transmită confort și relaxare, atunci poți obține acest lucru folosind elemente decorative precum un fotoliu din catifea, un covor din mătase sau perne din fibre moi.

Există multe modalități prin care poți adăuga textură. Este suficient să îți folosești imaginația și să ai grijă să nu exagerezi, pentru a nu risca să încarci aspectul dormitorului.

 

 

Alege o tăblie de pat tapițată

 

 


PAT TAPIȚAT ASPEN VELVET

 

În multe dormitoare amenajate de către designeri de interior vei observa faptul că tablia de pat tapițată este folosită ca un element cheie pentru că aceasta reușește să creeze un punct de interes și este o modalitate ușoară de a adăuga profunzime și textură încăperii.

Alege tăblia de pat perfectă în funcție de ceea ce îți dorești să obții în dormitor și de modul în care îți dorești să te ajute. Dacă, spre exemplu, dorești să fie versatilă și să poată fi folosită în mai multe combinații de culori, atunci optează pentru o tăblie în culori neutre. Dacă îți dorești să oferi impresia de eleganță și rafinament, orientează-te către o tăblie din catifea, deoarece va reuși de fiecare dată să ofere opulență.

 

 

Elimină aglomerarea

 

 


PAT ODESSA

 

Orice designer de interior va afirma faptul că aglomerarea dormitorului va oferi un aspect neplăcut și încărcat, care te va duce mai departe de scopul esențial al dormitorului, și anume să ofere o atmosferă calmă și odihnitoare. Un dormitor încărcat de multe obiecte mici vor fi obositoare din punct de vedere vizual, de aceea, folosește obiecte decorative mai mari, pentru că sunt mult mai relaxante vizual.

Dacă te-ai orientat către o tăblie de pat înaltă, atunci aceasta va servi dreptul punctul de interes al camerei, ceea ce înseamnă că nu îți vei dori să distragi atenția de la aceasta având prea multe obiecte de dimensiuni reduse.

Dormitorul este un refugiu și o cameră care trebuie să transmită serenitate și pace, astfel, fiecare alegere pe care o faci în materie de decor, va avea o importanță sporită. Alege piesele și elementele decorative cu atenție, pentru a nu te abate de la ceea ce îți dorești să transmită dormitorul tău.

 

 

Perfecțiunea stă în detalii

 

 


PAT SAVANORA

 

Orice obiect, cât de mic, va face o diferență mare atunci când este vorba de designul interior, tocmai de aceea este bine să te folosești de anumite tructuri pentru a te asigura că dormitorul tău va arăta mereu bine și se va simți primitor.

Un truct de care te poți folosi este acela de a menține culoarea așternuturilor în culori deschise precum albul tot anul, dar să schimbi piese precum pernele sau păturile în funcție de culorile anotimpului curent.

Mereu este o idee bună să adugi natura în dormitor și, mai ales, să te inspiri din ea. De aceea, plantele sunt o modalitate excelentă de a adăuga textură, culoare și de a purifica aerul. Pe lângă faptul că sunt elemente decorative foarte plăcute din punct de vedere vizual, te poți folosi și de funcționalitatea acestora pentru a menține aerul dormitorului tău curat, asigurându-te că ai mereu parte de un somn bun și odihnitor.

 


Möbelhaus | Mobileaza-ti casa cu stil!
Abonare Newsletter
Fii la curent cu ultimele noutati si promotii Mobelhaus
Intracom Trading Company S.R.L.
Calea Lugojului 2 Timisoara

Luni - Vineri: 10:00-19:00,
Sambata: 10:00-14:00

Tel : 0256 455 555
Mobil: 0784 999 991
© 2024 Mobelhaus.com - Toate drepturile rezervate
FacebookInstagramYoutube