Adresa
Facebook Twitter Instagram Youtube

Cum aranjam mobila intr-o incapere?

Home » Blog » Cum aranjam mobila intr-o incapere?

 

Probabil ca, atunci cand vine vorba de modul in care aranjezi mobila in casa, esti tentat sa crezi ca este un proces anevoios si complicat. Cand te confrunti cu o camera goala, amenajarea acesteia din punct de vedere practic si functional, dar si placut din punct de vedere estetic, te poti simti coplesit. Tocmai din acest motiv, designerii de interior au creat o serie de reguli simple si usor de aplicat pentru a-si usura munca atat lor, cat si noua. Urmeaza aceste reguli si vei vedea ca aranjarea mobilierului nu este o sarcina atat de infricosatoare, pana la urma.

 

1. Creeaza un punct de interes

 


SET LIVING ELSA

 

 

Niciodata sa nu subestimezi importanta unui punct de interes intr-o incapere. Uneori acestea pot fi evidente, daca, spre exemplu, ai o fereastra proeminenta sau un semineu incorporat. Uneori este necesar ca tu sa creezi punctul de interes, cum este in cazul unitatilor pentru media si TV. Indiferent ce zona de interes ai vrea sa creezi, concentreaza-te pe ea. Vei dori sa amenajezi mobilierul in jurul acesteia.

 

2. Lasa spatiu intre mobila si perete

 


CANAPEA EXTENSIBILA MALMO

 

 

In functie de dimensiunea camerei, vei decide cat de departe fata de perete poti pozitiona mobila. Cu toate acestea, chiar si intr-un spatiu de dimensiune mai mica poti folosi acest principiu. In ciuda faptului ca ai fi tentat sa crezi ca aceasta practica iti va inghesui foarte tare camera, ea va avea efectul opus, marind si aerisind spatiul.

Daca suprafata incaperii dispune de un spatiu mai mare, atunci mareste distanta dintre mobila si perete, amenajand, totodata, o zona de relaxare in mijlocul camerei.

 

3. Gaseste echilibrul

 

Echilibrul este un aspect foarte important atunci cand vorbim despre decorarea unei camere, cu atat mai mult cand acea camera este livingul. Cand amenajezi ia in considerare dimensiunea si amplasarea pieselor de mobilier, astfel incat sa te asiguri ca nu vei grupa toate piesele mici sau mari in acelasi loc al camerei, creand un aspect incarcat si deranjant vizual. De asemenea, alterneaza formele de mobilier. Daca, spre exemplu, intr-o zona ai doar mobilier cu linii drepte, adauga o masa rotunda pentru a imbunatati aspectul.

 

 

4. Foloseste o masuta de cafea de dimensiune mare

 


MASUTA CALIFORNIA C
 

 


SET 2 MASUTE OSLO S2

 

 

Cand vine vorba de masutele de cafea, de cele mai multe ori, cu cat mai mare cu atat mai bine. O masuta mare de cafea in mijlocul zonei de stat este ideala atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere functional. O masuta mare este practica pentru ca ai mai mult spatiu pentru bauturi, atunci cand ai musafiri, dar ai mai mult spatiu si pentru a expune elemente decorative care insufletesc incaperea. Asigura-te, totusi, ca este suficient spatiu intre masa si scaune pentru a usura accesul. Poti folosi fie o masa mare, fie doua mai mici. Orice ai alege, te vei bucura ca ai ales sa respecti aceasta regula.

 

 

5. Foloseste ramele si picturile de dimensiunea adecvata

 


TABURET COSTA

 

Elementele decorative atarnate pe perete, fie ca este vorba de opere de arta, oglinzi, poze inramate sau sculpturi, trebuie amplasate strategic si sa fie proportionale cu mobilierul. Nu folosi o rama mica in spatele canapelei, ci foloseste, in schimb, o rama sau o pictura  care sa fie doua treimi din dimensiunea canapelei.

 

 

 


Möbelhaus | Mobileaza-ti casa cu stil!
Abonare Newsletter
Fii la curent cu ultimele noutati si promotii Mobelhaus
Intracom Trading Company S.R.L.
Calea Lugojului 2 Timisoara

Luni - Vineri: 10:00-19:00,
Sambata: 10:00-14:00

Tel : 0256 455 555
Mobil: 0784 999 991
© 2024 Mobelhaus.com - Toate drepturile rezervate
FacebookInstagramYoutube