Adresa
Facebook Twitter Instagram Youtube

Aranjarea mobilei într-o încăpere. Greșeli comune și sfaturi pentru a le evita

Home » Blog » Aranjarea mobilei într-o încăpere. Greșeli comune și sfaturi pentru a le evita

 

Este foarte ușor să greșim atunci când decorăm, mai ales când vine vorba de modul în care aranjăm mobilierul. Atunci când o cameră este goală, de multe ori, nu îți vei da seama din prima unde trebuie așezată fiecare piesă de mobilier. Dar, atunci când știi exact ceea ce nu trebuie să faci, sarcina amenajării va deveni mult mai simplă. Ține cont de sfaturile noastre și încearcă să eviți pe cât posibil greșelile prezentate mai jos, iar amenajarea va deveni un proces mult mai simplu și mai plăcut.

 

 

Nu iei în considerare zonele de conversație

 

 


SET CANAPELE PHOENIX

 

Atunci când amenajezi piesele de mobilier în living, trebuie să ai mereu în vedere faptul că fotoliile și canapelele trebuie să fie poziționate cât de cât una în fața celeilalte, pentru a evita situațiile neplăcute în care nu poți purta o convesație. În camerele de dimensiuni mari probabil îți va părea mai greu să faci acest lucru, dar partea bună este că nu trebuie să te limitezi doar la o zonă de conversație. Dacă spațiul îți permite, atunci poți amplasa locuri de stat jos în mai multe colțuri sau zone ale livingului.

 

 

Lipești mobila de perete

 

 


SET CANAPELE ELITE VELVET

 

Chiar dacă sună contraintuitiv, pentru a obține iluzia unui spațiu mai mare, piesele de mobilier nu trebuie niciodată să fie lipite de perete. Atuci când există spațiu între mobilă și perete, va exista un echilibru vizual, iar zonele de conversație vor deveni mai intime. Chiar și într-o încăpere de dimensiuni reduse este indicat să nu lipești mobila de perete.

 

 

Ignori funcționalitatea

 

 


SET CANAPELE CASTELLO

 

Înainte de a amenaja piesele de mobilier, gândește-te la tine și la stilul tău de viață pentru a te asigura ca te bucuri de funcționalitatea mobilei. Astfel, dacă știi că îți place să iei masa în fața televizorului, optează pentru o măsuță de cafea care nu se pătează și care se curăță ușor. Dacă ai des musafiri și vă place să beți un pahar de vin în timp ce stați pe canapea, atunci măsuța trebuie să aibă dimensiunea necesară pentru a putea așeza paharele. Ia în considerare tot ceea ce faci înainte de a achiziționa sau aranja mobila într-o încăpere.

 

 

Creezi mai multe puncte de interes

 

 


CANAPEA BERGEN

 

În fiecare încăpere trebuie să există un punct de interes, în jurul căruia vei gândi întreg designul încăperii. Uneori, acel punct de interes vine natural dacă dispui de o fereastră foarte mare sau de un șemineu, dar de cele mai multe ori trebuie să îl creezi singur. Cel mai important lucru pe care trebuie să îl ai în minte este faptul că într-o cameră nu poate exista mai mult de un punct de interes, în caz contrar, întregul aspect se va simți și va arăta haotic, aglomerat și dezechilibrat.

 

 

Ignori traficul din încăperi

 

 


SET CANAPEA ȘI FOTOLII ASPREY

 

Atunci când aranjezi mobilierul, trebuie să iei mereu în considerare traficul din încăpere pentru a nu ajunge în situația în care mobila să te încurce la deplasarea facilă prin cameră. Asigură-te mereu că există căi de acces clar definite între piesele de mobilier, pentru că nimeni nu își dorește să se împiedice de canapea când vrea sa ajungă la un dulap.

 

 

Nu oferi echilibru camerei

 

 


SET CANAPEA ȘI FOTOLII MOLLY VELVET

 

Încearcă să eviți pe cât posibil să pui prea multe piese de mobilier în același loc, altfel vei obține un aspect dezechilibrat și aglomerat, care nu va fi deloc plăcut din punct de vedere vizual. Din acest motiv, mobila trebuie distribuită uniform pe toată suprafața încăperii. Asta nu înseamnă că trebuie să fie aranjată simetric, dar trebuie gândită de așa natură cât să obții un aspect echilibrat. Spre exemplu, dacă ai o canapea într-o parte a camerei, trebuie să echilibrezi cu o altă piesă de dimensiuni similare, pe care să o poziționezi într-o altă parte, indiferent că este o altă canapea, fotolii sau de un dulap.

 


Möbelhaus | Mobileaza-ti casa cu stil!
Abonare Newsletter
Fii la curent cu ultimele noutati si promotii Mobelhaus
Intracom Trading Company S.R.L.
Calea Lugojului 2 Timisoara

Luni - Vineri: 10:00-19:00,
Sambata: 10:00-14:00

Tel : 0256 455 555
Mobil: 0784 999 991
© 2024 Mobelhaus.com - Toate drepturile rezervate
FacebookInstagramYoutube