Adresa
Facebook Twitter Instagram Youtube

7 lucruri pe care trebuie să le ai în vedere când cumperi mobilă

Home » Blog » 7 lucruri pe care trebuie să le ai în vedere când cumperi mobilă

 

 

Atunci când vine vorba de achiziționarea pieselor de mobilier, orice persoană poate deveni entuziasmată la ideea îmbunătățirii aspectului casei sale. Având în vedere că există atât de multe modele pe piață, indiferent de gusturile, spațiul sau nevoile tale, câteodată găsirea piesei perfecte este mai dificil. Tocmai din acest motiv este bine să îți pui câteva întrebări înainte de a investi sume mari în mobilier, pentru a nu fi în situația în care vei devenii dezamăgit de alegerea făcută. Indiferent că vei alege să o returnezi sau, mai rău, vei învăța să te obișnuiești cu ea, cel mai bine este să eviți acest gen de situații neplăcute. Ia în vedere aceste aspecte următoarea dată când vei achiziționa o piesă pentru a te bucura întotdeauna de noua ta mobilă, iar rezultatele să fie pe măsură.

 

 

1. Cât de mult spațiu ai la dispoziție?

 

 


COLȚAR VERO

 

Spațiul de care dispui într-o încăpere este unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont pentru că acesta va determina dimensiunea și, uneori, numărul pieselor de mobilier pe care le cumperi. Dacă ai o locuință de dimensiuni reduse, atunci cumpără mobila în concordanță cu aceasta. Folosește piese multi-funcționale sau culori care vor lărgi vizual spațiul. Dacă, dimpotrivă, dispui de foarte mult spațiu, atunci alege piese de dimensiuni mai mari pentru a evita senzația de spațiu gol într-o încăpere. Mobila prea mică va avea tendința să pară că se pierde într-o cameră mare și, de asemenea, va părea împrăștiată, fără o ordine anume.

 

 

2. Cine folosește acel spațiu?

 

 


COLȚAR CALLIA

 

Atunci când amenajezi un spațiu pe care îl folosești doar tu, excluisv, atunci alegerile sunt mult mai ușor de făcut. Dar atunci când împarți locuința cu partenerul, copiii sau animalele de companie, atunci trebuie să faci alegerile ținând cont și de ei. Răspunsul la întrebarea asta te va ajuta să determini tipul piesei de mobilier, de la înălțime, lungime, la culoare, material sau culoarea acesteia. Deși poate te-ai îndrăgostit de o canapea crem dintr-un material fin, se poate să nu fie cea mai bună soluție pentru animalele de companie sau pentru copii, pentru că va fi greu de curățat în eventualitatea în care se va păta. Din acest motiv îți recomandăm să te orientezi mai de grabă către o canapea închisă la culoare, confecționată din piele sau microfibră.

 

 

3. Pentru ce este folosit spațiul?

 

 


DORMITOR ZARA

 

Rolul pieselor de mobilier într-o încăpere servește atât un scop practic și funcțional, cât și unul estetic. Tocmai de aceea, mobila trebuie să complimenteze încăperea și să fie aleasă în concordanță cu scopul acesteia și cu atmosfera pe care îți dorești să o obții.

Dacă este vorba de living, atunci este un spațiu comun, pe care îl împați cu toată familia și care trebuie să aibă o atmosferă relaxantă, perfectă pentru momentele în care petreceți timp împreună. În acest caz, o canapea confortabilă și o măsuță de cafea sunt niște piese necesare, în jurul cărora vei dori să construiești aspectul încăperii.

Dacă este vorba de dormitor, atunci patul și dulapul vor fi cele mai importante piese de mobilier și vor necesita toată atenția ta atunci când iei o decizie. Dacă intervin și alte aspecte precum folosirea dormitorului drept spațiu pentru home office, atunci trebuie să îl gândești de așa natură astfel încât să achiziționezi piesele de mobilier necesare pentru a avea spațiu pentru tot ceea ce ai nevoie.

 

 

4. Ce culori îți plac și crezi că se potrivesc?

 

 


DORMITOR BOGOTA

 

Amenajarea locuinței în culorile preferate va avea tendința să îți ofere o stare de bună-dispoziție și fericire, tocmai de aceea este important să decorezi folosind culori care te atrag, dar care se și potrivesc încăperii. Doar pentru că în momentul în care alegi mobila există anumite culori la modă, nu înseamnă că trebuie să le integrezi în propria casă. Înconjoară-te doar de nuanțe care îți plac, însă ai grijă ca acestea să nu încarce vizual sau să nu micșoreze camera, în eventualitatea în care are dimensiuni reduse.

 

 

5. Exită și alte piese de mobilier sau elemente decorative în încăpere?

 

 


FOTOLIU EXTENSIBIL SPIKE

 

Dacă nu te afli în situația în care mobilezi o încăpere de la zero, atunci te poți folosi de piesele de mobilier și de elementele decorative existente ca punct de plecare, pentru a-ți ușura munca. Ia mereu în considerare ceea ce ai deja, astfel ca atunci când introduci piesele noi, acestea să fie în concordanță cu acestea. În acest fel, camera va avea continuitate, iar elementele se vor îmbina armonios între ele.

 

 

6. Cum mobilezi de la zero?

 

 


FOLOTIU LONDON

 

Deși la început ideea că trebuie să mobilezi o încăpere de la zero te poate speria, va deveni, pe parcurs, o experiență foarte plăcută de care te vei entuziasma odată ce camera prinde viață și contur. Dacă ți se pare dificil să iei toate alegerile de la început, atunci folosește toate sursele de inspirație de care dispui: reviste, cataloage sau site-uri de amenajări pentru a-ți face o idee, dacă nu ai una deja, despre preferințele tale și modul în care îți dorești să arate casa ta. Pozele adunate îți vor servi drept o bună sursă de inspirație în momentul în care vei achiziționa mobila.

 

 

7. Ce durată de viață dorești să aibă mobila?

 

 


COMODĂ DENVER

 

Această întrebare este foarte importantă în momentul în care achiziționezi piesele de mobilier, întrucât răspunsul acesteia va determina suma de bani pe care o vei aloca fiecărei piese în parte. Dacă vrei să faci o investiție de durată, atunci alege mobilier de calitate, chiar dacă prețurile îți depășesc un pic bugetul. Astfel, vei avea garanția că durata acesteia de viață va fi mult mai lungă, iar aspectul se va menține mai bine în timp în comparație cu mobilierul mai ieftin, de calitate proastă, care va necesita să fie schimbat după un an-doi de utilizare.

 


Möbelhaus | Mobileaza-ti casa cu stil!
Abonare Newsletter
Fii la curent cu ultimele noutati si promotii Mobelhaus
Intracom Trading Company S.R.L.
Calea Lugojului 2 Timisoara

Luni - Vineri: 10:00-19:00,
Sambata: 10:00-14:00

Tel : 0256 455 555
Mobil: 0784 999 991
© 2024 Mobelhaus.com - Toate drepturile rezervate
FacebookInstagramYoutube