Adresa
Facebook Twitter Instagram Youtube

3 reguli pentru amenajarea dormitorul ideal

Home » Blog » 3 reguli pentru amenajarea dormitorul ideal

3 reguli pentru amenajarea dormitorul ideal

Este important ca dormitorul sa fie un sanctuar, o escapada din cotidian care sa reflecte totodata culorile, sentimentele si gusturile tale. Cu toate acestea exista anumite reguli in momentul in care alegem sa decoram dormitorul pentru ca acesta sa fie o reflectie a personalitatii tale, dar, in acelasi timp, sa fie mediul ideal de odihna si relaxare. Ignorand aceste reguli asupra carora designerii de interior ne atrag atentia, poate duce la rezultate nesatisfacatoare si la abaterea de la scopul principal al unui dormitor.

 

1. Alege culori subtile

 

Dormitor ALTONA

 

Piesele de mobilier vor fi oricum elementele cheie care vor atrage atentia si care vor oferi personalitate. Nu iti doresti sa le umbresti printr-o culoare mult prea intensa, care, desi iti place foarte mult, nu te va ajuta nici din punct de vedere al somnului. In loc de culori primare indraznete, alege nuante linistitoare si o paleta odihnitoare de tonuri monocromatice. Nuantele bogate in tonuri de bijuterii ajuta la stabilirea starii de confort. Din acest motiv, designerii de interior ne sugereaza faptul ca nuante blande de albastru, lavanda sau verde sunt considerate nuante senine si linistitoare ce nu incarca vizual dormitorul si confera o atmosfera linistitoare ce ne ajuta sa ne relaxam. Dormitorul este locul de odihna, iar culorile trebuie sa reflecte acest lucru prin sustinerea unei atmosfere odihnitoare.

 

2. Alege dimensiunea de mobilier potrivita spatiului tau

Pat DENVER

Inainte sa achizitionezi mobilierul pentru dormitor, incepe prin a face un plan si o schita folosind masuratorile acestuia.  Mobila trebuie sa se potriveasca cu incaperea in care este utilizata, iar acest aspect este valabil in special cand vorbim de amenajarea dormitorului. Nu iti doresti piese de mobilier care sa fie mai mari decat este camera pentru ca risti sa ingustezi spatiul, dar nici prea mici, pentru ca va da impresia de camera goala. Nu alege un pat si un dulap mare daca dormitorul nu iti permite acest lucru. De asemenea, daca tavanul ti se pare mult prea inalt, un pat cu un capatai mai ridicat va ajuta la reducerea vizibila a dimensiunii acestuia. Daca dormitorul tau este mare, alege sa folosesti piese de mobilier care vor completa piesele clasice regasite in orice dormitor adaugand un scaun sau asezand o piesa de mobilier la capatul patului. Utilizand mobilier sau accesorii prea mici, acestea se vor pierde intr-o camera mare si nu vor indeplini scopul pentru care au fost folosite.

 

3. Nu ignora draperiile si perdelele

MASSA PAT BOXSPRING

 

In general, cand incepi procesul de amenajare al dormitorului, perdelele si draperiile raman ultimele pe lista. Designerii de interior ne sugereaza sa nu ignoram acest aspect si sa le oferim mai multa importanta, pentru ca este o acestea intregesc look-ul si ne ajuta la obtinerea dormitorului perfect. O fereastra frumos imbracata va ajuta atat la incadrarea acesteia, cat si a privelistei, oferindu-ne numeroase  modalitati prin care putem adauga culoare, textura si caldura unui dormitor. Conform recomandarilor specialistilor, trebuie sa alegem o perdea care sa permita trecerea luminii pe timp de zi pentru a obtine o camera spatioasa ce se bucura din plin de lumina naturala, in timp ce draperiile trebuie sa fie dintr-un material opac pentru a pastra soarele departe in timpul somnului. De asemenea, nu uita sa ai in vedere atunci cand alegi aceste produse, culorile folosite in restul dormitorului pentru a fi compatibile din punct de vedere cromatic.


Möbelhaus | Mobileaza-ti casa cu stil!
Abonare Newsletter
Fii la curent cu ultimele noutati si promotii Mobelhaus
Intracom Trading Company S.R.L.
Calea Lugojului 2 Timisoara

Luni - Vineri: 10:00-19:00,
Sambata: 10:00-14:00

Tel : 0256 455 555
Mobil: 0784 999 991
© 2024 Mobelhaus.com - Toate drepturile rezervate
FacebookInstagramYoutube